Foto: selline näeb välja jalgpalliajaloo võikaima vigastuse saanud mehe jalg 19 aastat hiljem

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: Erik Prozes

Inglase David Bussti jalgpallurikarjäär lõppes karmil moel 1996. aasta 8. aprillil, kui ta murdis Coventry City eest Inglismaa kõrgliigas mängides jalaluu. Busstiga juhtunut peetakse tänapäevani tippjalgpalli ajaloo kõige kohutavamaks vigastuseks.

Busst põrkas kohtumises Manchester Unitedi vastu nii õnnetult kokku vastasmängijate Denis Irwini ja Brian McClairiga, et murdis mitmest kohast jalaluu. Kohtumine peatati üheksaks minutiks, kuni Busst platsilt kanderaamil minema viidi. Samuti pidid väljakutöölised vee ja liiva abiga minema uhtuma platsile voolanud vere.

Unitedi väravavaht Peter Schmeichel oli nähtust nii häiritud, et oksendas otse platsile. Lisaks talle vajasid veel mitmed juhtunut pealt näinud mängijad pärast psühholoogi abi, et hirmsast vaatepildist üle saada. Arstid kaalusid vigastuse tõsiduse tõttu isegi Bussti jala amputeerimist, kuid 26 lõikuse järel suudeti jalg siiski päästa.

Pärast mängijakarjääri sunnitud lõppu asus Busst tööle Coventry klubis ja töötab seal siiamaani, tegeledes kogukonnatööga. Samuti on ta omandanud treeneripaberid ja mängib aeg-ajalt harrastajate liigas isegi kaasa.

19 aastat pärast Bussti karjääri lõpetanud mängu tegi ajakirjanik Andrew Goldstein pildi, et näidata, milline viga saanud jalg praegu välja näeb. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles