Video: üheksa mehega lõpetanud Narva Trans võitis põnevusmängus Florat

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpalli meistriliigas kaotas FC Flora koduväljakul 2:3 Narva Transile. Kõigepealt asus Trans mängu juhtima, kui 26. minutil oli täpne Maksim Lipin. 11 minutit hiljem Andre Frolov viigistas. Poolajale mindi taas Transi eduseisul, kuna 43. minutil oli täpne Tanel Tamberg. 50. minutil Alber Prosa taas viigistas, kuid kohtumise viimase tabamuse lõi Narva mängumees Vitalijs Zils, kes skooris 68. minutil.

Flora sai 20 minutit mängida arvulises ülekaalus, kuna 70. minutil teenis Narva poolt punase kaardi Marek Kaljumäe ning 86. minutil sai teise kollase kaardi Tamberg, kes samuti väljakult lahkuma pidi.

Meistriliiga liider on 54 punkti kogunud Nõmme Kalju. Levadia kaotab Kaljule kahe, Flora kuue punktiga. Trans on 28 punktiga kuues.

Enne mängu:

FC Flora – Narva Trans

Laupäeval 8. augustil kell 19.00 Tallinnas Lilleküla staadionil

Kui Nõmme Kalju klaaris reedel idavirulastega vana võla, siis täpselt sama plaaniga läheb laupäevasele mängule vastu ka FC Flora. Juuni alguses šokeeris Narva Trans tänu Vitalijs Zilsi tabamusele Florat Lillekülas 1:0 võiduga. Seejuures oli Flora aprilli alguses kinkinud Narvas Transile eriti valusa kaotuse, kui soomlane Sakari Tukiainen lõi mängu ainsa värava teisel lisaminutil.

Umbes sama valusalt nõelas teisipäevases kohtumises Transi ka Levadia, kes võitis kohtumise tänua Ingemar Teeveri 88. minuti väravale 1:0. Piirilinna meeskond on seega kaotanud kolm mängu järjest, jäädes alla nii Infonetile, Kaljule kui ka Levadiale. Nädala alguses tiitlikaitsja vastu näidatud mängupilt annab aga Transile lootust Lillekülast taas punktisaagiga naasta. Kolm järjestikust kaotust pole Transi tabeliseisu jätkuvalt kuigivõrd kehvemaks teinud, sest endiselt ollakse kindlalt kuuendal kohal, lähimast jälitajast Viljandi Tulevikust seitsme punkti kaugusel. Õhkõrnad lootused Infonetti ja Sillamäed püüda näivad aga olevat kadunud.

Flora suutis pärast kahte viiki eelmises voorus võidulainele naasta. FOTO: Jaanus Lensment
Flora suutis pärast kahte viiki eelmises voorus võidulainele naasta. FOTO: Jaanus Lensment Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Flora mängis eelmisel nädalal esmalt viiki Levadiaga ja siis ka Infonetiga, kuid rehabiliteeris ennast esmaspäeval hea esitusega Sillamäe vastu, näidates põhikoosseisus olude sunnil tehtud vahetustele vaatamata meeskondlikku mängu. Liigatabelis langeti küll eelmise nädalaga kolmandaks, kuid samas jäädakse liidrist Nõmme Kaljust maha vaid kolme ning teisel kohal olevast Levadiast kahe punktiga.

Transi peatreener Adjam Kuzjajev saab taas kasutada mängukeelust vabanenud poolkaitsjat Maksim Lipinit ning see märgib üle pika aja esimest korda, kui Transil ei jää ükski mängija keelu tõttu kohtumisest eemale.

Flora peatreener Norbert Hurt: «Narva on selline meeskond, kus kahjuks päris hästi ei saa aru, mis seal sees toimub. Mingil hetkel on meeskond väga hästi motiveeritud ja paigas, aga mingil hetkel vaatad nende mänge, kus põhjendamatult on lagunetud. Meie valmistume siiski tugeva vastase vastu mängima. Oleme teinud kõvasti tööd ründeliiniga ning põhifookus on läinud väljaku viimasele kolmandikule.»

Flora poolkaitsja Rauno Sappinen: «Viimane mäng Transiga läks meil aia taha. Nüüd on mäng uuesti meie koduväljakul ja meil on ekstra motivatsiooni, et neile kätte maksta. Narva on väga võitluslik meeskond, nad tahavad pigem palliga mängida ja kaitses on nad hästi organiseeritud. Ega meile midagi lihtsalt ei anta, nagu kaks senist mängu on ka tõestanud.»

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Vaatamata kaotustele olen rahul sellega, kuidas meeskond töötab ning arvan, et varsti jõuame tasemele ja hakkame punkte korjama. Arvan, et oleme õigel teel, vajame ainult aega.»

Transi keskkaitsja Roman Nesterovski: «Liidritega on alati huvitav mängida. Nagu praktika näitab, mängime üsna hästi, aga ei saavuta vajalikku tulemust. Aga arvan, et ilus mäng on tore, kuid resultatiivne mäng on kümme korda parem. Me peame olema distsiplineeritud terve mängu kestel, mitte ainult esimesed 60-70 minutit. Anname ennast parima, et meie eelmist tulemust Flora vastu korrata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles