Kas võrkpallikoondis ongi kehvake?

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Kreek.
Ardo Kreek. Foto: cev.lu

VÕRKPALL. Kas äsja Euroopa liiga finaalturniiril põrunud Eesti võrkpalli rahvusmeeskonna tase ongi madalam kui heas vormis Makedoonial ja Poola B-koosseisul ehk kas võrkpallikoondis ongi kehvake?

Ei ole. Võimeid on piisavalt, kuid kaks otsustavat mängu läksid totaalselt aia taha. Alagrupist oli kirjas kümme võitu ja ei ühtki kaotust nagu ka teises grupis Sloveenial. Ent nende seeria jätkus ka Final Fouril: nii poolfinaalis Poola kui ka finaalis Makedoonia vastu saadi väga kindlad 3:0 võidud ja tasuks koht Maailma liigas. Sloveenia ei ole Euroopa tippmeeskond, ent nad on osalenud alates 2007. aastast igal Euroopa meistrivõistuste finaalturniiril ja osalevad ka sel sügisel. Taseme näitaja on seegi. Postimees toob välja mõned märksõnad, mis võisid meie koondise esinemist mõjutada.

1. Väsimus. Võib olla, et vähemalt osa mängijaid ei suutnud nii tiheda suvise trenni- ja mängugraafikuga siiski päriselt harjuda (nii vaimselt kui ka füüsiliselt), varasematel aastatel pole koondist ju suvi läbi töös hoitud. Kuigi mitu mängijat ja ka peatreener Gheorghe Cretu kinnitasid, et füüsise taha midagi ei jäänud. «Ma pole mängijatelt kuulnud, et keegi oleks väsinud. Kui vaadata, kuidas nad sooja tegid, siis seal tegutseti nagu maailmameistrid. Ei usu, et midagi väsimuse taha oleks jäänud,» ütles Cretu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles