U16 korvpallikoondise treener: läheme mängima oma mängu

Laura Kalam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U16 korvpallikoondis mullu suvel mängimas, samad noormehed kuuluvad järgmisel aastal U18 koondisesse.
U16 korvpallikoondis mullu suvel mängimas, samad noormehed kuuluvad järgmisel aastal U18 koondisesse. Foto: basket.ee

Täna õhtul võitleb Eesti U16 korvpallikoondis EMi B-divisjoni esikoha eest, minnes finaalis vastamisi Poolaga. Eile alistas koondis poolfinaalis 68:46 Slovakkia ning tagas sellega pääsme A-divisjoni.

«Tegelikult ei olnud Slovakkia meie jaoks väga sobiv vastane,» sõnas koondise treener Raido Rebane Basket.ee vahendusel. «Meie mängijatel oli neid ebamugav kaitsta, sest nad olid veidi lühemad ja kiiremad.»

Rebase arvates ei olnud slovakid eestlaste surveks valmis ning see muutis vastase ebakindlaks. «Läksime mängima sedasama mängu, mida oleme terve turniiri jooksul mänginud,» sõnas ta. «Põhirõhk oli agresiivsel kaitsemängul. Poisid tulid vastaste surumisega väga hästi toime.»

Treeneri sõnul ei olnud koondise põhieesmärk tõusta A-divisioni. «Tulime turniirile mängima kiiretempolist ja aktiivset korvpalli,» ütles ta. «Võtsime üks mäng korraga. Aga täna õhtul? Lähme mängima ikka enda mängu. Oluline on vastast võimalikult palju kaitses survestada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles