Saksamaa staarid ei julge Pekingis kohalikku toitu süüa

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pekingi MMi võistlusareen
Pekingi MMi võistlusareen Foto: SCANPIX

Saksamaa saatis Pekingis toimuvale kergejõustiku MMile 66 sporlast. Paljud neist on aga mures, kas kohalikke lihatooteid üldse tohib süüa, kuna hiinlased kasutavad loomade kasvatamisel kasvuhormooni. Sportlased kardavad, et hormoon võib kajastuda ka nende dopinguproovis.

25-aastane kettaheitja Christoph Harting ütles Bildile, et ka tema on ohtlikest kanadest kuulnud. «Mulle on kasvuhormooni täis kanadest räägitud. Ma ei tea täpselt, kuidas sellise toiduga käituda, kuid loodan, et Rahvusvaheline Kergejõustikuliit ja meie kohalik alaliit on selleks ette valmistunud,» rääkis Harting.

2010. aastal jäi sakslasest lauatennisist Dimitrij Ovtcharov pärast Hiinas toimunud turniiri vahele Clenbuteroli kasutamisega, kuid tal õnnestus ära tõestada, et aine sattus kehasse liha kaudu. Mehe nii A- kui ka B-dopinguproovid olid positiivsed. Sarnaseid juhtumised on olnud ka pärast Hiinas toimunud velotuure, kus ratturite kehast on leitud just Clenbuteroli.

Saksamaa Kergejõustikuliidu spordidirektor Thomas Kurschilgen ütles, et nii tema kui koondise arstid on olukorraga kursis ning väljaspoole IAAFi ametlikke hotelle sportlased sööma ei tohi minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles