Korvpallikoondise kindel võit ja põnevad miniduellid

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Septembris peetavaks EM-finaalturniiriks valmistuv Eesti korvpallikoondis pani koduse Nelja Rahvuse karikaturniiri avamängus Islandi kindlalt paika. Lõppskooriks jäi 85:65 ja klassivahet ilmestas see päris hästi.

Kohtumise avaminutitel oli kohe näha, et Islandil pole piisavalt klassi, et Eestile vastu saada. Saareriigi olukorra tegi raskemaks nende põlvehäda küüsis vaevleva staari, Hispaanias mängiva Jon Stefanssoni puudumine. Esimese veerandaja võitis Eesti 18:9, teisel veerandajal kasvas edu kohati 18 punktini. Teisel poolajal vähendasid islandlased korra vahe seitsme punkti peale, aga lõpuks võitjas mingit kahtlust ei tekkinud.

«Nii suurepärane mäng polnud, algus oli suhteliselt nadi, eriti minu poolt. Island on üsna ebastandardne sats, raske oli nende mängujoonisele pihta saada,» ütles Eesti resultatiivseimana 19 punkti toonud Siim-Sander Vene. «See oli seniste vastastega hoopis teistmoodi võistkond, eesliin oli suhteliselt nullilähedane,» lisas peatreener Tiit Sokk.

Võrreldes möödunud nädalavahetusel peetud Gruusia turniiriga oli Eesti mäng taas pisut lihvitum, aga Island pole vastane, kellest üle sõitmisest saaks tohutuid järeldusi teha. Sama saab öelda ka tänase vastase Filipiinide kohta, laupäevane kohtumine Hollandiga on juba pisut tähenduslikum. Seega pakkusid põnevust hoopis mitmed pisidetailid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles