Ehmatusega alustanud Tänak kohaneb asfaldiga

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Saksamaa MM-rallil.
Ott Tänak Saksamaa MM-rallil. Foto: Timo Anis

AUTORALLI. Maailma parimad rallisõitjad alustasid eile Saksamaal tänavuse hooaja esimese asfaldil sõidetava MM-etapiga, mis algas Ford Fiestat taltsutavale Ott Tänakule esimesel katsel kerge ehmatusega. Õhtuks kerkis eestlane seitsmendale kohale.

Ralli esimesel kiiruskatsel sõitis Tänak rajalt välja ning tema auto esiosa sai natuke kannatada. Aega kaotas ta avakatse parimale ligi 20 sekundit. «See juhtus kohe kiiruskatse alguses – teel oli kruusa, tekkis probleeme pidurdamisega ning käisin korra rajalt väljas. Autoga on kõik korras,» rääkis avakatse järel 14. kohta hoidnud Tänak ralliraadiole.

Seejärel hakkas Tänak üldarvestuses vaikselt kõrgemale ronima, parimat kiirust näitas ta viiendal kiiruskatsel, mille ta lõpetas viiendana. «Pärast seda vahejuhtumit üritasime oma esitust parandada. Raja peal oli palju mustust ja niimoodi on raske enesekindlust leida,» tunnistas Tänak. «Meil oli probleeme seadistuse ja rütmi leidmisega. Viimasest asfaldil sõidetud rallist on palju aega möödas,» lisas ta eilse võistluspäeva järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles