Galerii: Kristjan Kangur näitas EMi eel medaleid ja karikaid

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba sel laupäeval alustab Eesti korvpallikoondis mängudega EMil ning suurturniiri eel demonstreeris koondise üks liidreid Kristjan Kangur oma medaleid ja karikaid, näitus on avatud Tallinnas Kristiine keskuse Olybeti spordibaaris.

Kristjan Kangur on Itaalias võitnud 2013. aastal Montepaschi Siena ning 2014. aastal Milano Emporio Armani meeskonnaga meistrikullad – Kristiines on kõigile vaatamiseks väljas viimane medal. Lisaks meistrikullale saab näitusel näha KKangurile omistatud kokku kuut Eesti parima korvpalluri karikat ning meeskondade varustust ja särke, mille ridades Kangur on oma karjääri jooksul mänginud.

«Minu jaoks on see esimene nn personaalne medalinäitus – võidetud medalite ja karikate taga on paljude inimeste töö ning rõõm on seda jagada kõikidega, kes nüüd Kristiinesse uudistama tulevad,» sõnas tänastest Eesti tegevkorvpalluritest üks edukaim Kristjan Kangur.

«Tahaks loota, et mõne aasta pärast saame uue näituse korraldada ning selle aja jooksul on kogunenud veel võite ja medaleid, mida jagada,» lausus Kangur.

Varasemalt on Kristiine keskuse Olybeti spordibaaris toimunud Erika Salumäe ja Heiki Nabi medalite näitus. Vahetult enne Sotši olümpiamänge sai spordibaaris tutvuda Eesti uhkeimate taliolümpia medalitega ehk Andrus Veerpalu kulla, Kristina Šmiguni hõbeda ning Jaak Mae pronksiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles