MM-valikmängudes sündis hulk vägevaid skoore

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katari jalgpallikoondis.
Katari jalgpallikoondis. Foto: SCANPIX

Kui Euroopa meeskonnad mängivad lähema nädala jooksul jalgpalli EM-valikmänge, siis Aasias käivad juba kohtumised selle nimel, et selgitada 2018. aastal Venemaal toimuvale MMile pääsejad. Riikide tase on aga äärmiselt ebaühtlane ja nii kohtab tänastes mängudes üsna harjumatuid skoore.

Näiteks lõid täna kahekohalise arvu väravaid nii Katar, kes oli 15:0 parem Bhutanist, kui ka Araabia Ühendemiraadid, kes said 10:0 jagu Malaisiast. Katari eest tegid kübaratriki Mohammed Muntari ja Ali Asadalla, algkoosseisu kuulunud meestest said jala valgeks kuus mängijat. AÜE võidumängus lõi neli väravat Ahmed Khalil.

Samuti Aasia regioonis valikmänge pidav Austraalia oli 5:0 üle Bangladeshist, Lõuna-Korea aga 8:0 Laosest. Viimases mängus tegi kübaratriki äsja Tottenham Hotspuriga liitunud Son Heung-Min. Iraak oli 5:1 parem Taiwanist ja Iraan 6:0 Guamist, Jaapan alistas 3:0 Kambodža.

Kaheksast viieliikmelisest alagrupist pääsevad edasi järgmisesse turniirifaasi gruppide võitjad ja neli paremat teise koha meeskonda. Oma gruppi juhivad hetkeseisuga Araabia Ühendemiraadid, Austraalia, Hongkong (Katari ja Hiina ees), Omaan, Süüria (Singapuri ja Jaapani ees), Tai, Lõuna-Korea ja Põhja-Korea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles