Postimees korvpalli EMil: Leedu fännid läksid ootamatult eestlastest mööda

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu korvpallifännid.
Leedu korvpallifännid. Foto: SCANPIX

Kui pikka aega tundus, et Riias peetavatele korvpalli EMi alagrupimängudele tuleb Eestist rohkem fänne kui korvpallikantsist Leedust, siis viimaste nädalatega on olukord muutunud.

Läti korvpalliliidu peasekretäri Edgars Šnepsi sõnul on Riiga homseks oodata 9000 Leedu poolehoidjat, eestlasi on kohal sõltuvalt päevast 4000-6000. «Leedulaste aktiivsus suurenes tunduvalt paari nädala eest, kui nad hakkasid tihedamini kontrollmänge pidama ja koondis tõusis meedias fookusesse. Tekkis nagu teine laine,» ütles Šneps Postimehele.

Eesti fänne iseloomustab Riiga pikemaks ajaks jäämine, leedulased eelistavad iga päev autodega kodumaa vahet edasi-tagasi sõita.

Homme peetakse 9515 pealtvaatajat (sinna hulka ei arvestata meediaesindajaid ja ametnikke) mahutaval Riga Arenal kolm mängu: esmalt Eesti-Tšehhi, siis Läti-Belgia ja lõpuks Leedu-Ukraina. Eesti-Tšehhi kohtumisele oodatakse 5000-6000 inimest, Läti-Belgiale peaaegu täismaja (tänase seisuga on müüdud 80 protsenti piletitest) ja Leedu-Ukrainale 9000 inimest.

Kindlalt on välja müüdud Läti-Eesti ja Läti-Leedu mängud, aga Šneps lootis, et sama juhtub ka ülejäänud Läti mängudega ja potentsiaali on selleks loomulikult ka Eesti-Leedul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles