Salapärane X-faktor pani neljapaadi neli korda paremini liikuma

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paarisaeruline neljapaat Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo.
Eesti paarisaeruline neljapaat Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo. Foto: Fred Killing

Sõudmise kohta öeldakse ikka, et paati võib ju korraga istuma panna mitu hirmkõva meest, kuid see ei taga automaatselt tulemust. Vaja on head koostööd, tehnikat, üksteise tunnetamist ja veel paljusid pisiasju. Nii ütlevad ka sportlased ise, et paadi liikuma saamiseks on vaja seda miskit ehk nn X-faktorit. Mis see miski parasjagu on, ei osata tihti öeldagi. Igatahes Eesti praeguses neljapaadis on see olemas ja tasuks saadi Aiguebelette’is lõppenud MMilt pronksmedal.

Koosseis Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo istus ühes paadis ka kolm aastat tagasi, kui Londoni olümpial saavutati neljas koht. Toona leiti, et ega rohkemaks võimu olnudki ja järgmisel hooajal enam ühes paadis ei istutud. Tänavu suvel jõudis sama nelik taas ühte paati ja kohe saavutati MMil ka pronksmedal. Seejuures tunnistati nii maailmameistrivõistluste eel kui ka järel, et Londoni OMi aastaga võrreldes on koostöö tunduvalt parem ja seejuures on tuleviku tarbeks veel varugi võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles