Suure lahingu eel: kuidas jõuaks Eesti Läti alistamisega alagrupist edasi?

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Leedu.
Eesti - Leedu. Foto: Tairo Lutter

Korvpalli EMil selguvad täna kõik edasipääsejad ning seis on eestlaste jaoks eriti põnev D-alagrupis, kus ka Eesti koondisel on veel võimalus jõuda 16 parema hulka. Milliste stsenaariumite korral pääseks Eesti alagrupist edasi?

Eesti alagrupist on juba edasipääsu taganud Tšehhi ja Leedu, kes kohtuvad täna omavahel. Eile napilt Leedule kaotanud Eestil on seni kirjas võit ja kolm kaotust, Lätil on omakorda saldos kaks võitu ning kaks kaotust. Belgial on samuti kaks võitu ja kaotust, Ukrainal sarnaselt Eestiga võit ja kolm kaotust.

Seega on seis enne tänaseid mänge järgmine: 1. Tšehhi 3/1, 2. Leedu 3/1, 3. Belgia 2/2, 4. Läti 2/2, 5. Ukraina 1/3, 6. Eesti 1/3

Eesti peaks alagrupist edasipääsemiseks alistama igal juhul Läti - sellisel juhul oleks kaks stsenaariumi, mis meile edasipääsu tagaksid.

1) Kui Eesti võidab Lätit ja Belgia Ukrainat, on belglased kolmandad ja Eesti koondis pääseb edasi neljandana, sest kuigi võitude-kaotuste suhe oleks sama lätlastega, siis omavahelise kohtumise võit annaks eelise Eestile

2) Kui Eesti võidab Lätit ja Belgia kaotab Ukrainale, läheb alagrupitabel eriti tihedaks ning kõigil neljal kõnealusel tiimil oleks kirjas kaks võitu ja kolm kaotust. Kui nelja edasipääsu eest võitleva tiimi mängude hulgast jätta välja kohtumised Tšehhi ning Leeduga, siis oleks Eestil ja Ukrainal kaks võitu ning Lätil ja Belgial üks võit - seega pääseksid edasi just eestlased ja ukrainlased. Kuna veel omavahelises kohtumises jäi peale Eesti, siis kerkiks meie koondis alagrupis kolmandale kohale.

Kui Eesti võidab Lätit ja pääseb edasi, siis alagrupi neljanda koha puhul minnakse kokku Kreekaga, kui tõustakse alagrupis kolmandaks, siis tuleb vastu Horvaatia.

Kohtumine Eesti ja Läti vahel toimub täna kell 18.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles