Eesti võrkpallikoondis alistas põnevusmängus Belgia

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Täht.
Robert Täht. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kolme nädala pärast algavateks Euroopa meistrivõistlusteks valmistuv Eesti meeste võrkpallikoondis alistas eile hilisõhtul Brüsselis toimunud kontrollkohtumises Belgia 3:2.

Ligi kaks tundi väldanud matši avageimi võitsid võõrustajad 27:25, kaks järgmist kuulusid aga Eestile. Teise geimi võitsime 25:20 ja kolmanda 25:21. Belgia viigistas kohtumise seisu neljanda geimi 25:17 võiduga. Veerand tundi kestnud otsustava geimi võitis Eesti 15:13.

Eesti poolel säras Robert Täht, kes tõi 24 punkti ja jäi kümnega plussi. Rünnakul lõi ta punktiks 54 protsenti tõstetest, realiseerides 35 üritusest 19. Lisaks temalt ka Eesti parimana neli serviässa. Tihe tööpäev oli järgmisel klubihooajal Poola kõrgliigas pallival mängumehel ka servi vastuvõtul. Belglased suunasid pallingu temale koguni 43 korral ehk ligi pooltel üritustel. Kokku said eestlased servi vastu võttu 90 juhul.

Efektiivsusnäitajalt paremuselt teine Eesti koondislane oli pluss seitsmega Timo Tammemaa, kes tõi rünnakul kuus punkti, lisaks kolm sulustamisega ja kaks pallinguga. Kahekohalise punktisumma kogusid Eesti poolel veel Oliver Venno (12) ja Keith Pupart (10).

Eelpool mainitud nelja palluri kõrval jooksid algkoosseisus väljakule Andri Aganits, Rait Rikberg ja Kert Toobal. Viiendas geimis mängis Venno asemel Renee Teppan, Tammemaa asemel Henri Treial ja Puparti asemel Martti Juhkami. Avageimis sekkus vahetusest Andres Toobal ja viimases Ardo Kreek.

Sarnaselt mänguseisuga olid meeskonnad ka statistikanäitajatelt peaaegu võrdsed. Mõlemad teenisid blokiga üheksa punkti, serviässasid kogunes Belgiale kümme, meile üheksa. Vastuvõtul olid võõrustajad paremad 56-51, rünnakul jällegi meie (52 vs 50 protsenti).

Laupäeval kell 18:00 mängivad Eesti ja Belgia Brüsselis uuesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles