Kardo Ploomipuu võitis Pekingi paraolümpialt pronksmedali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardo Ploomipuu
Kardo Ploomipuu Foto: Liis Treimann

Pekingi paraolümpiamängudel võitis Kardo Ploomipuu 100 meetri rinnuliujumises pronksmedali.

Hommikusest eelujumisest läks Ploomipuu põhivõistlusele kuuenda ajaga, olles iseenda peale tige aeglase alguse pärast, vahendab ERR Sport.

«Finaalis põrutan kohe alguses täiega,» ütles 20-aastane eestlane.

Aegade põhjal oli selge, et teistest on üle ameeriklane Justin Zook ja austraallane Michael Anderson, nii võttis Ploomipuu eesmärgiks pronksmedali.

Treener Õnne Pollisinski oli samuti selle poolt, et alustada tuleks võimalikult tugevasti. Eestlaste ergutuskoori saatel tegi mees seda, mida temalt salamisi oodati – puudutades finišiseina Zooki ja Andersoni järel kolmandana, ajaga 1.03.37, mis on noormehe suurepärane uus isiklik rekord.

Neljandaks jäänud brasiillast Andre Brasili suutis ta edestada 0,26 sekundiga. 

Ajalooline sündmus leidis aset pidulikul autasustamistseremoonial, kui just selle klassi medaleid ulatas kätte Pekingi paraolümpiamängude aukülaline Proua Evelin Ilves. Kunagi varem ei ole ei paraolümpia- ega olümpiamängudel medaleid kätte ulatanud eestlane.

Teine Eesti ujuja Kristo Ringas sai 100 meetri rinnuliujumises 12. koha, parandades olümpiabasseinis oma rekordit enam kui kahe sekundiga ning uueks isiklikuks tippmargiks kujunes 1.15.39.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles