Tragöödia jalgpalliväljakul: noor tähtmängija suri kokkupõrkel saadud vigastustesse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evan Murray.
Evan Murray. Foto: SCANPIX

New Jersey ülikooli Ameerika jalgpallimeeskonna mängujuht Evan Murray põrkas reede õhtul peetud mängus kokku vastasega ning suri saadud vigastustesse.

Warren Hillsi koolis käinud 17-aastane Murray tegutses oma koolimeeskonna mängujuhi positsioonil juba kolmandat aastat ning oli üks meeskonna paremaid mängijaid, vahendab The Guardian. Reede õhtul Summiti ülikooli vastu peetud mängus põrkas Murray vastasega kokku, lahkus küll omal jalal väljakult, ent kukkus seejärel riietusruumis kokku. Noormees toimetati küll kiiresti haiglasse, kuid arstidel ei õnnestunud tema elu päästa.

Kooli direktor Gary Bowen keeldus täpsustamast, mis Murray surma põhjustas, rõhutades, et selle peab selgitama lahkamine. Murray meeskonnakaaslaste sõnul sai mängujuht kohtumise käigus mitu lööki, mis võisid üheskoos saatuslikuks osutuda. «Kohati tundus mängu ajal, et tal võttis püsti tõusmine tavapärasest rohkem aega,» lausus meeskonda kuulunud Austin Hamler portaalile NJ.com.

«Võib-olla sai ta vigastada juba varasemates kokkupõrgetes,» lisas kaitsja Bailey Lieberman. «Igatahes ei tundnud ta ennast juba enne viimast obadust hästi ja näis väsinuna. Napilt enne viimast kokkupõrget sattus ta samuti üsna tugevasse kehakontakti, kui vastane talle pea ees kiivriga kõhtu põrkas,» meenutas Lieberman saatuslikke hetki.

«Evan üritas platsilt lahkudes meile püstist pöialt näidata ja kõik hõiskasid seepeale. Treener ütles meile, et temaga saab kõik korda. Midagi sellist ei osanud keegi meist oodata,» lausus 16-aastane tantsutüdruk Kaitlin Bell, kes oli koos sadade teiste õpilaste, lapsevanemate ja kooli töötajatega laupäeval jalgpalliväljakule kogunenud, et Murrayt mälestada. Samuti 16-aastane Taylor Coughlin ütles Easton Express-Timesile, et tutvus Murrayga seitsmendas klassis käis. «Ta oli suurepärane õpilane ja suurepärane sportlane. Ükskõik, kas tegu oli õppimise või spordiga, ta torkas alati teadmiste ja oskustega silma,» iseloomustas Coughlin Murrayt, kes tegeles õppimise kõrvalt korraga kolme spordialaga. Murray tüdruksõber Bailey Reyes postitas samuti sotsiaalmeediasse järelhüüde.

Tagasi üles