Vene tippkergejõustiklane pääses dopingusüüdistusest

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russia's Stanislav Emelyanov celebrates with a russian flag after winning the men's 20km walk at the 2010 European Athletics Championships at the Olympic Stadium in Barcelona on July 27, 2010.    AFP PHOTO / JOSEP LAGO
Russia's Stanislav Emelyanov celebrates with a russian flag after winning the men's 20km walk at the 2010 European Athletics Championships at the Olympic Stadium in Barcelona on July 27, 2010. AFP PHOTO / JOSEP LAGO Foto: JOSEP LAGO/AFP

Rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) andis Venemaa alaliidule teada, et Venemaa tippkäija Stanislav Emeljanovi dopinguproovi analüüsimisel selgus, et tema B-proov on negatiivne. Venemaa meedias juba nädal aega levinud kuulujutud said seega tõeks.

Emeljanov kuulus esialgu kuueliikmelisse Vene käijate seltskonda, kes jäid möödnud pühapäeval vahele erptropoetiini ehk EPO-ga. Patustajate seas olid 20 km valitsev Euroopa meister Elmira Alembekova ning 2013. aasta 50 km MM-hõbe Mihhail Rõžov. Veel jäid vahele 2014. aasta EMi pronks (50 km) Ivan Noskov ja samal EMil pronksi (20 km) võitnud Deniss Strelkov ja endine juunioride maailmameister Vera Sokolova.

Emeljanovile seekord karistust ei järgne ja 24-aastane sportlane saab karjääri jätakata. Eelmisel aastal leiti ta bioloogilisest passist anomaaliaid ning selletõttu määrati talle pooleaastane võistluskeeld ja võeti temalt ära 2010. aasta 20 km distantsi EM-kuld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles