Sergei Pareiko seisab tõenäoliselt novembris koondise väravasuul

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko on valitud ka Eesti kõige stiilsemaks jalgpalluriks.
Sergei Pareiko on valitud ka Eesti kõige stiilsemaks jalgpalluriks. Foto: Sander Ilvest

Eile teatas pikaaegne Eesti jalgpallikoondise esiväravavaht Sergei Pareiko, et tänavuse klubihooaja lõpus saab otsa ka tema karjäär. Pareiko otsus oli ajendatud eile avaldatud jalgpallikoondise nimekirjast, kuhu 38-aastane vanameister ei mahtunud. Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohlaku sõnul on siiski lootust, et ühe korra saab Pareikot veel koondise särgis näha.

«Sergei Pareiko reaktsiooni näen kultuuride konfliktina, kus Magnus Pehrsson (koondise peatreener - toim) rootslase ja lääne inimesena kaasas teda meeskonda nii kaua kui võimalik eeldades, et mängija mõistab elu kulgu ja oskab saada aru, kuhu suunas asi liikumas on. Samuti eksisteeris võimalus, et Aksalu või Londaku vigastuse korras olnuks Pareiko endiselt oluline alternatiiv; Sergei aga temperamentse slaavlasena arvas, et sõnum temale tuleb ühene ja selge ja mittemängimine septembrikuus tekitas mehes pingeid, mis nüüd väljusid,» ütles Pohlak.

«Kultuuride konflikti saab alati lahendada omavahelise kohtumisega, mille lähiajal korraldan ja milles osalen isegi. Sain Pareiko tõenäolisest kolmandaks numbriks langemisest teada koondise peatreenerilt paar nädalat tagasi. Kuna Sergei Pareiko ei ole mänginud koondises sadat mängu, siis ei ole talle meie statuudi järele eraldi lahkumismängu ette nähtud ja sellise erandkorras korraldamine ei oleks õiglane teiste mängijate suhtes – küll aga on loomulik, et veel tänavu sisuliselt terve hooaja koondisesse kuulunud mees saab oma viimase mängu Eesti koondise väravasuul seista ühel novembrikuisel maavõistlusel, mida ideaalis soovime korraldada koduväljakul lausa kolm.»

11. novembril kohtub Eesti Lilleküla staadionil Gruusiaga, 14. ja 17. kuupäeva vastased on veel lahtised.

Sergei Pareiko tegi debüüdi Eesti koondise eest juba 1996. aastal, kuid esikindaks tõusis ta pärast Mart Poomi karjääri lõppu 2009. aastal. Kokku on ta Eesti koondist esindanud 64 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles