Jenson Button on kindlalt F1 sarja uuenduse vastu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button.
Jenson Button. Foto: SCANPIX

F1 sarja sõitja Jenson Button andis mõista, et on vastu välja käidud ideele, mille järgi võiksid meeskonnad etappidele välja panna kahe auto asemel kolm masinat.

Mitmed vormel-1 sarja meeskonnad on sattunud hooaja lõpus rahalistesse raskustesse ja nii on tekkinud kuninglikus võidusõidusarjas mure, et ehk tuleb järgmisel aastal starti liiga vähe meeskondi. Selle valguses viskas Mercedese tiimi juht Toto Wolff õhku idee, mille järgi võiksid rikkamad ning suuremad meeskonnad senise kahe sõitja asemel saata võistlema kolm sõitjat.

McLareni meeskonda esindav Jenson Button sellist ideed aga heaks ei kiida. «Kõik suuremad meeskonnad, kes selleks võimelised on, võivad kolmanda auto välja panna, aga praegusel hetkel loodame, et seda siiski ei juhtu. Loodame, et 2016. aastal on meil ikka korralik stardirivi,» andis Button mõista, et loodab väiksemate meeskondade jätkamist.

Briti sõitja arvamust ei muutnud ka argument, et kolmandate autode roolis saaksid hea kogemuse tiimide nooremad sõitjad. «Ei. Noortele sõitjatele on teised sarjad, mitte vormel-1,» jäi Button endale kindlaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles