Pehrsson: see meeskond poleks Leedule ja San Marinole punkte loovutanud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson. Foto: Jaanus Lensment

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson lausus pärast viimastel sekunditel Šveitsile 0:1 kaotatud EM-valikmängu, et jäi meeskonna tänase esitusega väga rahule.

«Mängisime täna mitmes mõttes hästi, olen esitusega tegelikult lausa väga rahul. Esimene poolaeg oli kindlam ja rohkem kontrolli all kui teine. Teise poolaja alguses oli Šveits palju parem ja tegutses kiiremini, aga me ei leidnud ka ise söödurütmi. Võinuksime mängu siis ka kaotada. Seejärel suutsime aga jälle ise rohkem palli vallata ja lõime võimalusi. Lõpp oli loomulikult dramaatiline – Purje šanss ja siis ikkagi kaotus. Kui positiivne olla, siis hea, et me selle viimase väravaga play-off’i kohta ei kaotanud,» sõnas Pehrsson.

Mõistagi oli rootslasel tuline kahju viimasel üleminutil sündinud väravast. «Ilma selle väravata võinuksime end võitjatena tunda – surusime maailma 12. meeskonna nurka, valdasime palli. Mis avapoolaja teises pooles juhtus? Ma ei teagi. Šveits tekitas Artur Pika äärele ülekaalu ja see valmistas meile probleeme,» sõnas ta.

«Teisel poolajal olime selleks valmis, aga siis vahetati Xherdan Shaqiri välja. Olime teise poolaja alguses natuke liiga optimistlikud, tahtsime kõikidele mängijatele survet avaldada. Selline hoiak on iseenesest muidugi positiivne, aga häda oli selles, et me ei teinud seda ühtse meeskonnana,» sõnas Pehrsson.

Peatreeneri sõnul ei olnud värava toonud olukorras ühest süüdlast. «Väravaolukord algas vabalöögist vastaste poolel ja me ei jõudnud positsioonidele tagasi. Tegu oli sündmuste jadaga, mis selle väravani viis, mitte ühe eksimusega.»

Šveitsi ajakirjanikud uurisid Pehrssonilt, mida ta pärast mängu lõpuminutitel suurepäraselt positsioonilt palli üle lati saatnud Ats Purjele ütles või öelda kavatseb. «Ma ei küsinud temalt, kuidas ta ennast tunneb. Meil oli suurepärane võimalus võita ja kindlasti on temal praegu kõige halvem olla. Sellises olukorras tuleb olla toetav ja valmistuda järgmiseks niisuguseks olukorraks, et see ära lüüa. Aga ilmselt võtab juhtunu unustamine tal veel paar päeva aega. Miks peaksin seda talle nina alla hõõruma?» leidis Pehrsson.

Peatreener oli rahul sellega, et pärast võõrsil šveitslastele 0:3 kaotatud kohtumist suudeti seekord eneseuhkus taastada. «Kui võrrelda mänguga Šveitsis, kus vastastel polnud meiega suuri probleeme, oli hea meel neile seekord vastu hakata. Jah, Šveits tagas kolme päeva eest edasipääsu, aga see pole minu mure,» sõnas Pehrsson.

Kogu valiktsükli jooksul nägi ta Eesti koondise arengut, kuid keeldus ütlemast, nagu oleks ta tuelmusega rahul – kolme parema hulka ju ei jõutud. «Oleme märksa kõrgemal tasemel kui seda tsüklit alustades. Aga kaotasime võimaluse edasipääsuks eelmisel sügisel,» ütles Pehrsson, märkides samas: «See meeskond, mis meil praegu on, poleks San Marinoga viigistanud ja Leedus kaotanud. Oleme palju mängijaid välja vahetanud, praegune koondis on saavutanud hea koostöö ja meeskonnavaimu. Kui rääkida tulemustest – ei, ma pole rahul. Lootsin kümnest punktist enamat. Aga vaadates, mis seisus meeskond praegu on, siis võin küll rahule jääda. Järgmises tsüklis peab areng aga kindlasti jätkuma,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles