Hollandi kapten: olen tühi, nii füüsiliselt kui vaimselt

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettunud Wesley Sneijder pärast valikturniiri lõppu
Pettunud Wesley Sneijder pärast valikturniiri lõppu Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalli tabas eile šokk. Tegelikult oli juba varem teada, et Hollandi  koondise võimalused EM-finaalturniirile pääseda on kehvad, kuid eile jõudis olukord reaalsuseni – eelmisel suvel MMil kolmanda koha saanud koondis ei jõudnud Euroopas 24 parema sekka.

Mängijad ja fännid on pettunud ning ei suuda viimase aasta jooksul toimunut sõnadesse panna. Hästi võttis koondise emotsiooni kokku kapten Wesley Sneijder. «Olen täiesti tühi, nii füüsiliselt kui vaimselt,» ütles Snejider pärast eilset 2:3 kaotust Tšehhile. «Meil oli vaja võitu, kuid tegime rumalaid eksimusi. See ütleb olukorra kohta kogu tõe. Nüüd on kõik läbi ning me oleme väljas. Meie EMilt puudumine on mängijate ja taustajõudude ühine läbikukkumine.»

Holland teenis A-alagrupis kümne mänguga neli võitu, ühe viigi ja viis kaotust. 13 punktiga jäädi tabelis Tšehhi, Islandi ja Türgi järel neljandaks.

Noorema põlvkonna ründaja Bas Dost tunnistas, et mõistab täielikult fännide pahameelt, kuna paari aasta eest oli ta üks nendest. «Nüüd kuulun küll koondisesse, kuid veel äsja olin ise üks fännidest. Saan aru, et hetkel on kõik vihased. Kogu rahvusmeeskond mängis halvasti ning vajame sellest üle saamiseks aega,» ütles Dost.

Hollandi jaoks on hetkel käimas pöördelised ajad, kuna lähiaastatel saab läbi nii Wesley Sneijderi, Klaas-Jan Huntelaari, Robin van Persie kui Arjen Robbeni karjäär. Uus põlvkond peab kiirest pead tõstma ning Hollandi tippu tagasi viima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles