Zidane’i kurikuulsast pealöögist romaani loonud kirjanik väisab Eestit

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marco Materazzi ja Zinedine Zidane (paremal) 2006. aasta MMi finaalis
Marco Materazzi ja Zinedine Zidane (paremal) 2006. aasta MMi finaalis Foto: SCANPIX

Eestit külastab menukas ja rohkelt auhindu kogunud Belgia kirjanik ja režissöör Jean Philippe Toussaint (1957).

Toussaint on raamatu «Football» autor, mis kõneleb pallimängufilosoofiast ning erru saadetud Prantsusmaa jalgpalluri Zinedine Zidane'i seiklustest ning skandaalidest. Lisaks on ta Eesti lugejatele tuntud teostega «Vannituba» ja «Armastajad», vahendab jalgpall.ee.

Tema teosed on stiililt minimalistlikud, kajastavad köitvalt kaasaegse ühiskonna tulipunkte ning uudistavad päevapoliitika teemasid Prantsusmaal ja mujal Euroopas.

Prantsuse kultuurifestival Accord koostöös Festival HeadReadiga korraldab Tallinnas kirjandusõhtu, kus on võimalik kuulata vestlust Jean-Philippe Toussaint’iga, keda küsitleb Triinu Tamm, Loomingu Raamatukogu peatoimetaja.

Kirjandusõhtu leiab aset kolmapäeval, 28. oktoobril kell 18 Kirjanike Majas (Harju 1, Tallinn). Sündmus on kõigile huvilistele tasuta. Lisainfot prantsuse kultuurifestivali Accord 14.10 – 12.11 teiste sündmuste kohta leiab siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles