Reali ja Barcelona mängu eel lahvatas suur korruptsiooniskandaal

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu märtsis toimunud Madridi Reali ja Barcelona lahing
Tänavu märtsis toimunud Madridi Reali ja Barcelona lahing Foto: SCANPIX

Hispaania jalgpallis lahvatas tõsine korruptsiooniskandaal ning väidetavalt on sealne jalgpalliliit püüdnud mõjutada kohtunikke, kes vilistavad järgmisel kuul toimuvat Madridi Reali ja Barcelona mängu.

Mängu vilistavaid kohtunikke pole veel avalikuks tehtud, kuid vilemeestele endile anti oma tööotsast juba varakult teada. Seejärel võttis peakohtunik ühendust äärekohtunikuga ning andis viimasele teada, et kõrgemalt poolt on tulnud juhised soosida antud mängus Reali. Äärekohtunik pöördus pärast seda vestlust aga politseisse.

Kohtunike kommitee liige Jose Angel Jimenez Munoz de Morales pole kokkuleppemängudest midagi kuulnud. «Mul pole aimugi, kus sellised jutud tulevad. See kõlab nagu väljavõte Kafka romaanist,» vahendab Daily Mail tema sõnu.

Hooaja alguses võttis meedias sarnasel teemal sõna Madridi Atletico peatreener Diego Simeone, kes avaldas arvamust, et alaliit teeb kõik endast oleneva, et Real taas meistriks tuleks. «Liiga on valmis Reali aitama. Madrid ei saa võita seitsme aasta jooksul vaid üht tiitlit. Aiman kurvastusega, et tänavu on raske näha kedagi teist liigat võitmas.»

Meedia teatel suhtub Hispaania politsei äärekohtuniku süüdistustesse äärmiselt tõsiselt.

Reali ja Barcelona mäng toimub 21. novembril Madridis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles