Video: tüdrukute jalgpallifestivalid tõid kokku enam kui pooltuhat last

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüdrukute jalgpallifestival Kuressaares
Tüdrukute jalgpallifestival Kuressaares Foto: Irina Mägi

2015. aastal toimus Eesti erinevates linnades viis tüdrukute jalgpallifestivali, mis kandis sõnumit «Tüdrukud on mängus». Ühtkokku leidis tee festivalidele 523 vutihuvilist tüdrukut, kellest lausa 316 neiut pole varem jalgpallitrenni sattunud.

Koostöös FIFA projektiga Live Your Goals ning kohalike jalgpalliklubide ja –mängijatega viib Eesti Jalgpalli Liit festivale läbi juba kolmandat aastat järjest. Võrreldes eelnevate aastatega, on üritust korraldavate linnade sekka lisandunud Rakvere ja Kuressaare. Nagu eelmistel kordadel, toimus nüüdki üritus ka Tallinnas, Tartus ja Pärnus.

20. septembril Tallinnas oli osalejatele meeldiv üllatus, kui kohal oli terve Eesti naiste koondis, kes parajasti valmistus koduseks EM-valikmänguks Inglismaaga. Peale selle külastasid festivali ka Eesti vastaste väravavahid Karen Bardsley ja Mary Earps, kellest esimene tegi inglannade eest tegusid ka maailmameistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles