Rehemaa: hooaeg tuleb pingevabam, kuna pole tavapäraseid kohustusi alaliidu ees

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehemaa
Aivar Rehemaa Foto: Mihkel Maripuu

Täna toimunud Eesti murdmaasuusatamise koondise pressikonverentsil tunnistas meie üks kogenumaid suusamehi Aivar Rehemaa, et tänavu tuleb tema jaoks tavapärasest pingevabam.

«Esimene põhjus on see, et algav (hooaeg) ei ole tiitlivõistluste hooaeg. Seega ei pea jalga väristama, et olla kindlasti tippvormis veebruari lõpus. Väga suurt vahet ei ole, kas õnnestumised tulevad hooaja alguses, keskel, lõpus või oled hea terve hooaja,» nimetas Rehemaa esimese põhjuse.

«Teiseks põhjuseks, miks tuleb kohustustevabam hooaeg, on see, et kevadel toimusid suusaliidus teatud muutused.Toona anti sportlastele ainulaadne signaal, et sportlased peavad ise tagama enda ettevalmistuse hooajaks. Olen olnud 13 aastat koondises, kuid minu jaoks oli see esmakordne kogemus. Ütleme niimoodi, et kui varem suusaliit panustas minusse, siis oli mul kohustus suusaliidu ees. Kuna sel aastal pidime tagama ettevalmistuse ise, siis on ikka kohustus tagasi anda, kuid see ei paina nii palju,» rääkis Rehemaa.

Siiski tunnistas suusamees, et mingit konflikti ta alaliiduga ei otsi. «See ei ole ni, et üritan mingit tüli norida. Saan aru suusaliidu seisust ja mul on hea meel, et täna kirjutati alla palju uusi lepingud ja loodame, et asjade seis läheb paremaks,» lisas ta.

Vaatamata kõigele on Rehemaa eesmärgid endiselt kõrged ja järgneva kahe tiitlivõistluse (2017. aasta Lahti MMi või 2018. aasta Pyeongchangi OMi) jooksul loodab ta jõuda esikuuikusse. «Paraku istun siin ja minu eesmärgid spordis on kõrged. Olen ise võtnud kohustused isiklike toetajate, klubi ja Team Haanja ees. Tahan teha kõik ja rohkemgi, et kahel järgneval tiitlivõistluste aastal sõita välja oma parima koht, mille ma igaks juhuks tuletan meelde, on kuues,» seadis Rehemaa sihte. «Tean väga täpselt, mis tasemele pean jõudma eeloleval hooajal, et rünnata kohta esikuuikus. Eesmärk on tõsta oma keskmist taset.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles