Karistada saanud Rossi toetuseks on kogutud juba üle poole miljoni allkirja

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino Rossi (keskel).
Valentino Rossi (keskel). Foto: SCANPIX

Moto GP sarjas eelmisel nädalavahetusel puhkenud skandaal, kus sarja üldliider Valentino Rossi lükkas jalaga konkurendi Marc Marquezi tsiklit ja sundis viimase katkestama, saab endiselt vastukaja. Kohtunikud jätsid küll Rossile Malaisias Speangi ringrajal saadud kolmanda koha alles, aga 8. novembril Valencias peetavat viimast etappi peab itaallane alustama stardirivi lõpust.

Portaali change.org on tehtud petitsioon, kus nõutakse Rahvusvaheliselt mootorrattasõidu föderatsioonilt Rossi karistuse kustutamist ja hoopis Marquezi hukkamõistmist, kes kasutab Rossi toetajate arvates räpaseid võtteid. Avaldusele on allkirja andnud juba üle 540 000 inimese.

«Te olete lasknud läbi räpase taktika, sest karistasite Rossit MM-tiitli püüdmise pärast, samal ajal kui Marquez teda segas ja saboteeris. Lisaks sooritas (Rossi lähim konkurent) Jorge Lorenzo kollaste lippude all möödasõidu, aga ei saanud karistada,» seisab avalduses.

Lisaks pöördus Rossi täna Rahvusvahelise spordiarbitraaži kohtu poole, kus nõuab karistuse tühistamist. Kohus teeb otsuse hiljemalt reedel.

Kas suhtlusportaalides Facebookis ja Twitteris on Rossit toetanud sajad tuhanded fännid ning mehega võttis ühendust ka Itaalia peaminister Matteo Renzi. Vahepeal kaalus Rossi isegi Valencia etapist loobumist, aga teatas teisipäeval, et tuleb ikkagi Hispaanias starti.

Rossi edestab viimase etapi eel lähimat jälitajat Lorenzot seitsme punktiga, ent karistus mängib trumbid siiski Lorenzo kätte. Kui Lorenzo suudab Valencia etapil esimeseks tulla, peab Rossi lõpetama teisena. Võidu eest saab sarjas 25, teise koha eest 20 ja kolmanda eest 16 punkti. Kokku on punkte võimalik teenida 15 lõpetajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles