Jumalasõna kuulutav Fury: Klitško kuulub saatanakummardajate sekti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Fury riietas end hiljutisel pressikonverentsil Batmaniks ja seejärel saatis ähvardusi ka Vladimir Klitško osuunas.
Tyson Fury riietas end hiljutisel pressikonverentsil Batmaniks ja seejärel saatis ähvardusi ka Vladimir Klitško osuunas. Foto: SCANPIX

Novembri lõpus Vladimir Klitškoga raskekaalu maailmameistri tiitlile poksiv Tyson Fury andis väljaandele Daily Mail väga omapärase intervjuu, kus nimetas ukrainlast saatanakummardajaks ning rääkis homoseksuaalsusest, abortidest, pedofiiliast, jumalasõna levitamisest, maailmalõpust ja teisest dimensioonist.

«Me elame kurjas maailmas,» selgitas Fury oma nägemust. «Saatan tunneb end praegu väga-väga kindlalt ja ma usun, et lõpp on lähedal. Piibel ütleb mulle, et lõpp on lähedal. Maailm ütleb mulle, et lõpp on lähedal. Usun, et lõpuni on jäänud veel vaid paar nappi aastat. See, kuidas me planeeti kuritarvitame, Lähis-Idas sõda peame, näljahädad, maavärinad, looduskatastroofid, kõik see, millest räägiti 2000 aasta eest. Prohvetlikud ettekuulutused. Nüüd saab kõik tõeks…» kirjeldas Fury.

Ka vastasseisule Klitškoga leidis ta vaste Piiblist. «Koljat oli meister, alistamatu koletis, aga siis tuli Taavet – laps, kes uskus jumalasse. Ja ta sai Koljatist jagu. Jumal andis talle selleks jõu. Headus võidab alati kurjus, tõde tõuseb ja vale vaob. Minu ja Klitškoga on samamoodi,» sõnas Fury, minnes seejärel väidetega eriti hoogu.

Foto: SCANPIX

«Kui ausalt öelda, siis tean, et Klitško on saatanakummardaja. Nende ring on suur, nad tegelevad võlutrikkide ja muu sellisega. Võite YouTube’i lahti võtta ja vaadata, kuidas nad võlukunsti teevad. Kõik rokkstaarid ja kuulsused – on laialt teada, et nad kuuluvad saatanakummardajate sekti. Kuidas saab mees, kes teeb kurja ja kummardab Saatanat, alistada mehe, kes tahab kuulutada headust ja teha head?» esitas Fury küsimuse.

«Võib-olla üritab keegi mind nüüd salaja tappa.»

«Seda lihtsalt ei juhtu. Ta ei saa mind võita. Nüüd, kui ma tean, et ta on saatanakummardaja, pole see võimalik. Jumal ei luba tal mind alistada. Olen selles peaaegu tuhat protsenti kindel,» jätkas Fury. «Talle lähevad korda vaid raha ja võim ning kõige enda valduses hoidmine. Võib-olla tuleb mul selle jutu peale probleeme – võib-olla üritab keegi mind nüüd salaja tappa. Nad on mõjuvõimsad inimesed. Aga see, kes levitab kurja, ei võida kunagi.»

Lisaks tsiteeris Fury ajakirjanikule korduvalt lõike Vanast Testamendist, liikudes jutuga aina enam saabuva maailmalõpu suunas. «Ssaatana kojusaabumiseks peab täituma veel vaid kolm tingimust. Esiteks, homoseksuaalsus muudetakse igas riigis seaduslikuks. Teiseks, õigus teha aborti. Ja kolmandaks pedofiilia. Kes oleks 1950ndatel või 60ndatel aastatel arvanud, et kaks esimest legaliseeritakse?» küsis Fury.

«Kui ma räägin pedofiilia seadustamisest, kõlab see hullumeelsena, eks? Aga omal ajal tundus homoseksuaalsuse ja abordi seadustamine sama hullumeelne. Kui oleksin 120 aasta eest rääkinud, et tuhat tonni kaaluv lennuk hõljub üle taeva – naeruväärne! Kui Christoph Kolumbus rääkis, et maakera on ümmargune, peeti teda idioodiks. Targad mehed näevad ette kõike, mis maailmas juhtub,» rääkis Fury.

Foto: SCANPIX

«Tema sõnul on tänapäeva maailm pimeduse küüsis. Rumalad inimesed järgivad süsteemi, langevad meedia pakutavate uudiste võrku, usuvad seda, mida valitsus ja kõrgem võim tahab, et nad usuksid. Kõik kõnnivad sama rada nagu tapale viidavad lambad,» lisas Fury, nõustudes, et paljudele inimestele tunduvad tema vaated ilmselt vastumeelsed.

«Elame naljakas ja kurjas maailmas,» märkis ta. «Igaüks võib öelda, et ma olen abordi, pedofiilia, homoseksuaalsuse või ükskõik mille vastu, aga minu usk ja kultuur põhinevad piiblil. Piibel kirjutati ammu, enne meie aega, ning kui ma seda järgin ja see ütleb mulle, et miski on vale, siis see miski ka on vale. Mina leian nii.»

Fury meelest on igaühel õigus oma arvamusele. «Mina võin näiteks öelda, et see pudel siin laual on läbipaistev. Kindlasti tuleb keegi, kes ütleb, et see on hoopis sinine või roheline. Järgin Jumala sõna. Või vähemalt püüan seda teha. Teised järgivad seda, mida ise tahavad. Nemad elavad endale. Mina elan Jumalale. Kui kohtutakse inimesega, kes on Jumala tahet täis, peetakse teda imelikuks. Öeldakse, et ta on omadega sassis, hull. Kui aga tahad ebameeldivast inimesest lahti saada, maini vaid Jumalat. Ta kaob välgukiirusel,» sõnas Fury.

Poksija on enda sõnul hea meelega valmis kandma veidriku tiitlit. «Kui miski on tavapärane, püüan olla selle vastand. Teised kõnnivad sirgjooneliselt, mina siksakiliselt. Ma ei taha olla tavaline inimene, sest tavalised inimesed teevad tavalisi asju. Pimedus ei taha valgusest midagi kuulda. Kurjus ei taha kuulda headusest. Minu töö on jumalasõna levitada. Vaadake, kui õnnelik ma olen! Viibin hetkel väga kaunis paigas,» selgitas Fury.

Inimesed on tühjad kestad?

Fury sõnul kinnitas tema veendumust teise dimensiooni olemasolust armastatud onu Hughie surm eelmisel aastal. «Vaatasin teda kirstus lebamas, aga see polnud tema. See oli tühi kest. Täpselt nagu see tühi pudel siin, mis peagi kasutuna prügikasti lendab. Öeldakse, et me kasutame vaid killukest oma ajust. Võib-olla vabaneb meie aju surres täielikult? Võib-olla suudame ajas reisida? Võib-olla võime ühtaegu kõikjal olla? Võib-olla suudame teleporteeruda? Need pole ju uued sõnad. Sellest kõigest on Piiblis kirjutatud,» arutles Fury.

Enda sõnul ei jutlusta ta ühte kindlat usku. «Ma pole kristlane, islamist ega budist. Mul on Kõigekõrgemaga oma suhe. Ma ei lahterda ennast, olen nii-öelda iseseisev kandidaat. Usun, et religioon toob kaasa vaid surma. Minu jaoks on tähtis otsene side Loojaga. Usun, et suudan jumalasõna levitada tõhusamalt kui tuhat pastorit oma kirikutes. Kasutan mulle antud aega pigem selleks, mitte ülbitsemiseks ja uhkete autodega ringi veeremiseks.»

Fury ja Klitško kohtuvad 28. novembril Düsseldorfis. 39-aastane Klitško peaks meedia ette astuma uuel nädalal ning kindlasti on huvitav kuulda, mida ta vastase sõnavõttudest arvab. Hiljuti andsid mehed koos pressikonverentsi, kuhu Fury ilmus Batmani kostüümis ja pidas palgatud näitlejatega maha kummalisevõitu löömingu. Klitško sõnas seepeale, et Furyl on ilmselt «vaimseid probleeme».

Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles