Selgusid Eesti korvpallikoondise mängupäevad 2017. aasta EMi valikturniiril

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Ukraina tänavusel EMil alagrupiturniiril Riias.
Eesti-Ukraina tänavusel EMil alagrupiturniiril Riias. Foto: SCANPIX

Järgmise korvpalli EMi korraldajariik/riigid pole küll veel teada, kuid eelmisel nädalal kinnitas FIBA Europe tuleval aastal toimuva valikturniiri mängude kuupäevad.

Eesti jaoks algab kõik augustikuu viimasel päeval, kuna esimene mäng on kavas 31. augustil. Järgnevad mängud mahuvad kahe nädala sisse: vastavad kuupäevad on 3., 7., 10., 14. ja 17. september.

EM-valikturniiri alagruppide loosimine toimub 22. jaanuaril Münchenis. Alagrupid tulevad maksimaalselt neljaliikmelised, mängitakse kodus ja võõrsil.

Enne loosimist, tõenäoliselt juba detsembrikuus, paigutatakse koondised FIBA poolt eelnevate tulemuste põhjal tugevusgruppidesse. Eesti asetus peaks olema tänu viiendale kohale tänavuse EMi alagrupis üsna korralik.

2017. a EMi korralduseks on taotluse esitanud Iisrael, Poola, Rumeenia, Türgi ja Soome. Kandidaatriikidel on kolm valikuvõimalust: esiteks kogu EM-finaalturniiri läbiviimine, teiseks ühe alagrupiturniiri korraldus ning kolmandaks vaid finaalfaasi läbiviimine. Soomlased näiteks on esitanud taotluse vaid ühele alagrupiturniirile Helsingis.

Hinnangut andev komisjon käib mainitud viies riigis novembrikuus oludega tutvumas ning raporteerivad sellest FIBA juhtkonnale. Otsus järgmise EMi korralduse kohta saab valmis 12. detsembril.

EM-valikturniirist on vabastatud Rio de Janeiro 2016. aasta olümpiale juba pääsenud ning kvalifikatsiooniturniiril osalevad võistkonnad. Euroopast seega ei tee valikturniiril kaasa Hispaania, Leedu, Prantsusmaa, Kreeka, Itaalia, Serbia ja Tšehhi. Lisaks: OM-kvalifikatsiooniturniiri taotlevad Saksamaa, Iisrael ja Türgi ning EMi juba eelpoolnimetatud viis riiki (Türgi ja Iisrael siin nimistus kattuvad) – nii et valikturniiril osalevate koondiste ring aheneb kindlasti veelgi.

Eesti koondise viib 2017. aasta valikturniirile peatreener Tiit Sokk, kelle praegune leping Eesti Korvpalliliiduga kestab 2016. aasta lõpuni. EM-finaalturniirile jõuab sarnaselt tänavuse aastaga 24 koondist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles