Kiviõlis toimub taas tipptasemel trikisuusatamise ja lumelauavõistlus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Open Slopestyle'i võistlus Kiviõlis.
Estonian Open Slopestyle'i võistlus Kiviõlis. Foto: Jürgen Voolaid / Estonian Open Slopestyle

12.-14. veebruaril 2016 on kõigil talispordihuvilistel võimalus osa saada Estonian Open Slopestyle lumelaua- ja freestyle-suusatamise suurvõistlusest, mille raames toimuvad ka Eesti Meistrivõistlused pargisõidus.

Kiviõlisse ehitatakse vägevate hüpete ja nii medium kui pro-line’iga Baltikumi suurim lumepark. Kolm päeva kestev võistlus kuulub TTR World Snowboard Touri kavasse ja meelitab osalema erinevate välisriikide lumelaudurid ja trikisuusatajad, korraldajate sõnul jätkatakse spordi kombineerimist meelelahutusega ja kohapealse publiku jaoks on võistluste otsepildi ja heli levitamist plaanis suurendada.

«Pargi ehitamisesse kaasame kindlasti Baltic Snowpark Agency, kes seda meist paremini oskab. Suusakeskuse esimeseks prioriteediks saab olema tavanõlvade kunstlumega katmine,» ütleb Kiviõli Seikluskeskuse esindaja Janek Maar ja loodab sellega varsti algust teha.

Eelmisel talvel ellu kutsutud Estonian Open Slopestyle pargisõidu võistlus sai nii osalejate kui rahvusvahelise žürii poolt väga positiivseid hinnanguid, mis tegi traditsiooni jätkamise lihtsaks. Võistlema oodatakse naaberriikide ja Euroopa parimaid noori sõitjaid, kellega kohalikud saaksid end võrrelda ja maailmamastaabis positsioneerida. «Skandinaavia ja Soome sõitjate seast välja paistmiseks lihtsaid lahendusi pole – isegi koduväljaku eelist omades,» teab võistluse korraldaja Karel Kangro.

Ta kinnitab, et formaat jääb samaks, kuid lumepark paraneb. «Meil on nüüd eelmise aasta näol olemas reaalne kogemus pargielementide toimivuse osas võistlussituatsioonis ja tagasiside väga kõrgel tasemel sõitjatelt,» kinnitab Kangro ja annab aimu, et uue aasta alguses näeb Kiviõlis juba mitmekesisemat parki, mis osaleja vaatevinklist tähendab oskuste demonstreerimiseks rohkem vabadust ja publikule põnevamat võistlust, mida jälgida.

Võistluse suursponsoriks on Starman, kelle esindaja Aivo Adamson kinnitab, et selliseid talviseid spordiüritusi võib Eestis ühe käe sõrmedel kokku lugeda. «Estonian Open Slopestyle on uus tase meie spordi arengus. Oleme suured freestyle-suusatamise ja lumelauafännid, toetame ka säravat staari Kelly Sildarut ja meile meeldivad projektid, mille tarbeks on vajalikud usinad inimesed, suur töö ning meeletu pühendumus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles