Uus-Meremaa spordi suurkuju teatas karjääri lõpust

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richie McCaw MMi võidukarikat tõstmas
Richie McCaw MMi võidukarikat tõstmas Foto: SCANPIX

Ragbimaailm vaatab täna tagasi 34-aastase Richie McCaw’ karjäärile. Uus-Meremaa koondise kapten teatas, et teeb tippspordiga lõpparve.

«Minu jaoks ei ole ta lihtsalt aegade üks paremaid All Black’e (Uus-Meremaa koondise hüüdmini - toim), vaid kõigi aegade parim kapten, kes meil kunagi olnud on. Võimalik, et ta oli kõigi aegade parim ragbimängija,» tunnustas Uus-Meremaa koondise peatreener Steve Hansen oma truud hoolealust.

McCaw oli viimasel kahel korral maailmameistriks tulnud Uus-Meremaa koondise kapten. Mitte kunagi varem polnud ükski riik suutnud oma tiitlit kaitsta. 14 aastat kestnud koondisekarjääri jooksul kandis McCaw Uus-Meremaa särki 148 korda. Kolmel korral valiti ta maailma parimaks ragbimängijaks.

Ragbihullu Uus-Meremaa jaoks on tegemist väga emotsionaalse nädalaga, kuna eile suri kõigest 40-aastasena ala üks suuremaid legende Jonah Lomu. «Väga raske oli kuulda, et Jonah Lomu on meie hulgast lahkunud,» lausus Uus-Meremaa peaminister John Key eile. «Uus-Meremaa on mõtetes Lomu perega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles