Suur poksilahing võib jabura kindatüli tõttu ära jääda

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško ja Tyson Fury (paremal)
Vladimir Klitško ja Tyson Fury (paremal) Foto: SCANPIX

Laupäeval kaitseb raskekaalu poksi viimase kümne aasta valitseja Vladimir Klitško oma tiitleid briti Tyson Fury vastu. Mõned päevad enne suurt matši tuli aga ilmsiks omamoodi kummaline kindatüli, mille tõttu Fury ähvardab võistluse üldse ära jätta.

Fury ja Klitško vahelises lepingu on kirjas, et laupäeval kasutatakse ukrainlase valitud poksikindaid, mida toodetakse Saksamaal. Kõigepealt saadeti Furyle üks paar kindaid ning need ei läinud briti stiiliga teps mitte kokku. «Sellel paaril oli ülisuured pöidlad ja see ei sobi minu stiiliga. Olen suur mees ja löön konkurente tihti allapoole. Kui ma neid kindaid proovisin, oleksin peaaegu oma pöidla murdnud. Päris matši ajal oleks murd reaalne olnud,» selgitas Fury Inglismaa meediale.

«Me polnud rahul ja saime uued kindad. Need sobisid ja nõustusin neid ka matši ajal kandma. See oli kaks nädalat tagasi, kuid nüüd tuli info, et tootja ei pruugi kindaid laupäevaks valmis saada. Kui minuni ei jõua just need õiged kindad, siis jääb matš lihtsalt ära. Nii lihtne see ongi. Muidugi, kui Klitško ei taha võidelda mustlaste kombel paljaste rusikatega.»

Fury selgitas, et tegelikult eelistab ta poksida Reyesi kinnastes, mis soosivad ründavat stiili. Kuna Klitško nõudis sakslaste toodangut, ei jäänud Furyl muud üle kui leppida. «Need kindad ongi mõeldud tema moodi kaitsva stiili viljelejatele,» ütles ta. «Me olime kõigega nõus. Matš toimub nende valitud riigis ja nende valitud ringis. Kõik on nii, nagu nad tahavad, kuid keegi ei saa nõuda, et ma poksiks kinnastes, mis on lihtsalt ebamugavad.»

Senise profikarjääri jooksul on Fury võitnud kõik 24 matši, neist 18 nokaudiga. Laupäevane lahing Klitškoga toimub Düsseldorfis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles