Tartu Rattamaratonil osalevad tugevad sõitjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kirsipuu.
Jaan Kirsipuu. Foto: Ants Liigus / Pänu Postimees.

Pühapäeval, 21. septembril sõidetava SEB 11. Tartu Rattamaratoni 89km võistlusrajale kihutab suur osa Eesti maastikurattaeliidist, kellele pakuvad konkurentsi mitmed välissportlased.

Eesmärgiga võit koju jätta lähevad rajale eelmise kahe Tartu Rattamaratoni võitja Jaan Kirsipuu ja tänavu mainekal ligi 20 000 osavõtjaga Birkebeinerrittet mägimaratonil 4. koha võtnud Allan Oras.

Orase sõnul on Tartu Rattamaratonil palju võiduvõimelisi sõitjaid. «Peamisi konkurente on raske esile tõsta. Juhul kui võistlus otsustatakse päris lõpusirgel, siis on kõigil vaja eelkõige edestada Jaan Kirsipuud,» teatas Oras.

Välismaalt saabuvad kohalike ratturitega mõõtu võtma näiteks Rootsi U23 meister Alexander Wetterhall ning tänavu parimaks noorratturiks valitud Niklas Gustavsson. Lätist on kokku tulemas enam kui 300 ratturit eesotsas tänavu Baltikumi erinevatel võistlustel korduvalt poodiumile jõudnud Raivis Zimelisega ja Smolins Ervinsiga. Kõige kaugemad külalised on pärit Iirimaalt, Austraaliast ja Kasahstanist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles