Kuidas sai Klitškost võitja?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Fury loodab tänases tiitlimatšis Vladimir Klitškole tõsise lahingu anda.
Tyson Fury loodab tänases tiitlimatšis Vladimir Klitškole tõsise lahingu anda. Foto: SCANPIX

POKS. Alates 2004. aastast vaid võite tunnistav 39-aastane raskekaalupoksi valitseja Vladimir Klitško asub täna hilisõhtul 19. korda enda tiitleid kaitsma, kui läheb Düsseldorfis vastamisi briti Tyson Furyga. Duelli eel meenutas Klitško ka hetke, mis sai tema karjääris pöördeliseks ja tõstis ta maailma parimaks.

1996. aastal Atlanta olümpiamängudel raskekaalus kuldmedali võitnud Klitško teekond profina algas igati edukalt, kuid 2003. aasta märtsist kuni 2004. aasta aprillini pidi ta nelja matši jooksul vastu võtma kaks kaotust, jäädes nokaudiga alla nii Corrie Sandersile kui ka Lamon Brewsterile, lisaks oli ta ebalev veel mõnes teiseski matšis.

2005. aasta 24. septembril sai Klitško aga uue suure võimaluse, kui läks ringis vastamisi Samuel Peteriga. «Tegemist oli väga raske matšiga. Peter oli teel tippu, paljude arvates olin mina juba langev täht,» meenutas Klitško tema karjääri muutnud duelli Yahoo Sportsile. «Minu peas keerles palju küsimusi ning olin ebakindel. Paljud väiksed detailid ei lasknud mul olla piisavalt efektiivne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles