Vigastuste müsteerium Tartu ujulas

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus peetud ujumisvõistlustel Aura Open juhtus 28. ja 29. npovembril noorte ujujatega kaks rasket õnnetust. Pildil hüppeplatvormid «2» ja «3», millel õnnetused juhtusid.
Tartus peetud ujumisvõistlustel Aura Open juhtus 28. ja 29. npovembril noorte ujujatega kaks rasket õnnetust. Pildil hüppeplatvormid «2» ja «3», millel õnnetused juhtusid. Foto: Margus Ansu

Nädalavahetusel Tartus peetud ujumisvõistlustel vigastasid kaks noort ujujat stardipakult vette hüpates rängalt vasaku käe keskmist sõrme, neist ühel ei suutnud arstid sõrme otsa tagasi õmmelda. 

19-aastase Robert Roose sõrme ots tuli küljest hetkel, kui ta hüppas pühapäevasel võistlusel stardipakult vette. Ta viidi küll kohe haiglasse, kuid sõrme otsa ei õnnestunud enam tagasi õmmelda ning arstid piirdusid operatsioonil vaid tekkinud haava õmblemisega. Ujumisliidu teatel hindasid arstid päev hiljem haava paranemist heaks.

Päev varem oli samasugune õnnetus juhtunud soojendusujumiseks vette hüpanud 17-aastase Sander Paavoga. Temal jäi sõrme ots naha külge rippuma ja arstidel õnnestus see tagasi õmmelda. Kuna lisaks oli tegemist lahtise luumurruga, pandi noormehe sõrm vähemalt kolmeks nädalaks lahasesse.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles