Suri NBA algusaja üks legendaarsemaid mängijaid

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dolph Schayes (vasakul) heitlemas Boston Celticsiga 11 NBA tiitlit võitnud Bill Russelliga. Pilt on tehtud 1958. aastal.
Dolph Schayes (vasakul) heitlemas Boston Celticsiga 11 NBA tiitlit võitnud Bill Russelliga. Pilt on tehtud 1958. aastal. Foto: SCANPIX

Eile suri 87-aastaselt korvpalliliiga NBA üks pioneere Dolph Schayes, vahendas ESPN. Schayesi poeg Danny ütles, et isal diagnoositi kuus kuud tagasi ravimatu vähkkasvaja ja lõplikult viis Schayesi hauda tõsine viirushaigus.

201 cm pikkune jõuline äär Schayes mängis kogu karjääri Syracuse Nationalsi (aastast 1963 Philadelphia 76ers) ridades ja tuli 1955. aastal tiimiga ka NBA meistriks. Aastatel 1948-1964 NBAs mänginud Schayes valiti 12 korral liiga Tähtede mängule ja 1996. aastal valiti ta ka NBA läbi aegade 50 parima palluri hulka. Aastast 1973 kuulub ta korvpalli Kuulsuste halli.

Schayes oli üks esimesi korvialuseid mängijaid, kes oli rünnakul pidevas liikumises, selle asemel, et pidevalt ühe koha peal seista ja palli nõuda, kirjutas ESPN. Lisaks oli tal olemas ka korralik vise eemalt.

NBA karjääri jooksul 996 mängu pidanud Schayesi keskmisteks näitajateks jäid 18,5 punkti ja 12,1 lauapalli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles