Eesti pikim mängija: Lendav Punapea annab tooni

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Naaber (nr 9) Tartu viimases kohtumises TTÜga. Naabri arvele jäi tempomehe kohta korralikud kahkesa punkti.
Mart Naaber (nr 9) Tartu viimases kohtumises TTÜga. Naabri arvele jäi tempomehe kohta korralikud kahkesa punkti. Foto: Eero Vabamägi

Tartu Bigbanki võrkpallimeeskonna mängudel torkab eredalt silma punapäine kõrge lennuga mängija, kelle võimas blokk ja kõrged löögid panevad publiku ahhetama. See on 212 cm pikkune temporündaja Mart Naaber. On tähelepanuväärne, et nii pikakasvulist noormeest ei märganud enne tema 18. eluaastat Tartu linnas ei korvpalli- ega võrkpallitreenerid.

«Kahtlesin, et kas temast ikka päris kõrgel tasemel mängija saab. Aga kuu aja pärast kutsusin ta tagasi, tundsin, et teen vea, kui ei anna talle võimalust,» sõnab Tartu meeskonna peatreener ja Naabri esimene treener Oliver Lüütsepp. «Ütlesin veel kellelegi naljaga, et äkki teeb kunagi 28-aastaselt meistriliigas debüüdi. Aga juba järgmisel hooajal kutsusime ta Bigbanki.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles