Lessing: prooviks võita Mammaste karika – seal antakse auhinnaks kiiktool

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Lessing
Roland Lessing Foto: Raigo Pajula

Eesti laskesuusatajate koondis läheb uuele hooajale vastu uute ootustega. Hoolimata koomale tõmmatud rahakotist on kõik ettevalmistuseks vajalik tehtud ja uusi arenguid on laskesuusatamises veelgi.

Kevadel ametisse asunud peatreener Maris Cakars ütles, et ettevalmistus on kulgenud plaanipäraselt, kuigi väiksed muudatusi plaanitusse on tulnud teha. «Eesmärk on rahvuste karikal nii meeste kui ka naiste seas 15 parema sekka jõuda,» rääkis ta eeloleva hooaja eesmärkidest.

«Sportlased on olnud terved ja ma olen ettevalmistusega rahul, treeninguplaanid on suures osas täidetud,» ütles Cakars.

Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni president Aivar Nigol ootab kõigilt sportlastelt uuel hooajal enese ületamist. «Eks kõige suurema värinaga ootame esimesi võitlusi. Alati ootame sportlastelt kõige säravamaid tulemusi,» kommenteeris Nigol.

«Kõige olulisem võistlus on eeloleval hooajal Venemaal toimuvad maailmameistrivõistlused, aga ootame häid tulemusi ka maailmakarika etappidelt,» lisas Nigol.

ELSFi juht möönis, et uue hooaja ettevalmistus ei ole kulgenud päris sujuvalt. «Pärast olümpiat oli käima tõmbamine keeruline. Mõndagi on uut, näiteks koondisel on uus peatreener. Kuid loodame, et kõik on sujunud ja sportlased on uueks hooajakas valmis,» lisas ta.

Eesti meeste esinumbrile Indrek Tobrelutsule ei ole kunagi meeldinud eesmärke kõva häälega välja kuulutada, kuid sellest hoolimata ei taha ta varasemaga võrreldes viletsamaid tulemusi teha. «Keegi ei lähe 60. kohtale sõitma. Kui juba eesotsas oled olnud, ei taha tagasi kukkuda. Tahaks stabiilselt punktikohal olla ja paar eredamat sähvatust teha. Kuid tulemust mõjutab palju tegureid, sportlane võib 100% anda, kuid oluline on ka hooldetiimi töö,» sõnas Tobreluts.

Eesti parim naislaskesuusataja Eveli Saue ütles, et peaeesmärk ei ole muutunud. «Lasta täpselt ja sõita kiirelt,» ütles ta.

«Tulemus sõltub ka sellest, mida konkurendid rajal teevad, kuid ei soovi viimase nelja aastaga võrreldes (mitte eelmise hoojaga) viletsamat hooaega teha, siis olen iga aasta korra murdnud ka 10 parema sisse. Eesmärk on teha elu parim MM,» lisas Saue. «Kogu treeningtsükkel on läinud väga hästi. Nagu plaanitud, kõvasti on laagrites käidud.»

Kindlad eesmärgid on seadnud ka Roland Lessing. «Prooviks sellel aastal võita Mammaste karika - seal antakse auhinnaks kiiktool, millel oleks mõnus kiikuda ja televiisorist vaadata, kuidas Tobreluts Sotsi olümpialt kulla koju toob. Muud ei midagi,» muheles Lessing.

Laskesuusatajaid ootab ees IBU karikasarja avaetapp Norras, mis on viimane hooajaeelne katsevõistlus. Maailmakarikasari stardib 1. detsembril Rootsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles