Björgeni vastsündinud laps jõudis uhke rekordi lävele

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fred Borre Lundberg ja Marit Bjorgen.
Fred Borre Lundberg ja Marit Bjorgen. Foto: SCANPIX

Kuuekordne murdmaasuusatamise olümpiavõitja Marit Björgen sünnitas 26. detsembri varajastel tundidel poja. Norra ajaleht VG uuris välja, et Björgeni ja tema abikaasa Fred Borre Lundbergi laps on erilisem, kui esmapilgul arvata võiks.

Björgenil ja endisel kahevõistlejal Lundbergil on kahepeale koguni kaheksa olümpiakulda (lisaks viis hõbedat ning üks pronks) ja pikkade otsingute tulemusena leiti vaid üks edukam paar, kes on saanud lapse.

1975. aastal abiellunud Vene võimlejatel Nikolai Andrianovil ja Ljubov Burdal on kokku üheksa olümpiakulda. Saksamaa aerutamispaaril Jörg Fischeril - Birgit Fischeril on sarnaselt Björgenile ja Lundbergile kaheksa olümpiakulda, aga neil on üks pronks vähem. Et 35-aastane Björgen võib tegusid teha ka 2018. aasta Pyeongchangi olümpial, võib norralaste medalisaldo veelgi kasvada ja Andrianovi-Burda tippmark on ohus.

VG tõi välja, et viimasel ajal on kõige edukam lapse saanud paar USA sprinterid Marion Jones ja Tim Montgomery. Mõlemad olid 2000. alguses maailma kiireimaid inimesed, aga nende saavutustele heitis suure musta pleki dopinguga vahelejäämine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles