Hüvasti, van Gaal? Manchester United sai Inglismaal kolmanda järjestikuse kaotuse

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Louis van Gaalil pole täna kuigi hea tuju.
Louis van Gaalil pole täna kuigi hea tuju. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalli meistriliiga esimeses jõulumängus kaotas Manchester United võõrsil Stoke Cityle 0:2. Hooaega korralikult alustanud United on viimasest viiest Premier League'i kohtumisest teeninud vaid kaks punkti, viimased kolm kohtumist on sealjuures kaotatud. Lisaks kodusele ebaedule langeti detsembri keskel välja ka UEFA Meistrite liigast.

Stoke Cityle kindlustasid võidu Bojan Krkici tabamus 19. minutil ja Marko Arnautovici värav seitse minutit hiljem. Unitedi peatreener Louis van Gaal tõi teise poolaja alguses väljakule üllatuslikult algkoosseisust välja jäetud meeskonna kapteni Wayne Rooney, aga ka tema ei suutnud imet korda saata.

Inglismaa meedia on viimasel nädalal usinalt van Gaali oksa saaginud ja pärast tänast mannetut esitust muutub surve hollandlase töökohale veelgi jõulisemaks. Üks suuremaid kandidaate van Gaali järglaseks saamiseks on eelmisel nädalal Londoni Chelseast vallandatud Jose Mourinho.

Nädala alguses kirjutas The Telegraph, et väidetavalt on portugallane Unitedi pakkumisest huvitatud ja ta oleks valmis kohe Manchesteri kolima. Lisaks kaalub United ka hooaja lõpus Müncheni Bayernist lahkuva Pep Guardiola palkamist, kuid sellisel juhul tuleb leida ajutine treener, kes kuni suveni van Gaali rollis oleks. 

United on 18 mänguga kogunud 29 punkti, millega asutakse Premier League'i tabelis kuuendal kohal. Stoke City on 26 punktiga kaheksas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles