Kahekordne olümpiavõitja: olin Lovtševi osas kahtlustav

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hossein Rezazadeh.
Hossein Rezazadeh. Foto: SCANPIX

2000. aasta Sydney ja 2004. aasta Ateena olümpiamängudel tõstmise üliraskekaalus kuldmedalid võitnud iraanlane Hossein Rezazadeh tunnistas pärast venelase Aleksei Lovtševi põrumist dopingukontrollis, et teda see ei üllatanud.

Lovtšev ületas Houstoni MMil just Hossein Rezazadehi maailmarekordi, kui ta sai kahe tõsteviisi kogusummas üles 475 kg. Varasemalt kuulus maailmarekord 472 kg just iraanlasele. Ka tõukamises sai Lovtšev 264 kg maailmarekordi enda nimele, varasemalt kuulus see 263 kg iraanlasele. Kui positiivseks osutub ka Lovtševi B-proov, siis kuuluvad maailmarekordid taas Rezazadehile, kirjutab Teheran Times.

«Rekordite püstitamiseks tegin ma tohutult tööd. Olin Lovtševi osas kahtlustav, kuid ma ei öelnud midagi, kuna tema rekordid ei tekitanud minus kadedust,» sõnas iraanlane.

Samas avaldas ta lootust, et peagi kuuluvad maailmarekordid tema kaasmaalasele Behdad Salimile. Londoni olümpiavõitja Salimi jäi Houstoni MMilt põlvevigastuse tõttu kõrvale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles