Miks kodus lebava Michael Schumacheri kohta endiselt vaikus püsib?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Täna möödub kaks aastat hetkest, kui seitsmekordne vormel-1 sarja maailmameister Michael Schumacher kukkus Prantsusmaal Meribeli kuurortis suusatades peaga vastu kivi ja sai ränga peatrauma. Schumacherit raviti esmalt haiglas ja nüüd on vormelilegend oma Šveitsi kodus, mis on ümber ehitatud hiigelsuureks palatiks.

Kaks aastat on möödunud erinevate spekulatsioonide tähe all, ent ametlikke teadaandeid Schumacheri tervise kohta on olnud napilt ja mida aeg edasi, seda harvemaks on need jäänud. Schumacheri meedia-advokaat Felix Damm selgitas Saksamaa pressiagentuurile DPA oma nägemust, miks see nii peab olema.

«Õnnetus ise on ajaloo üks osa ja selle kohta võib igaüks uurida ning sellest kirjutada. Aga hetkest, kui algab taastusravi ja avalikkus pole enam protsessi juures, pole selleks rohkem vajadust. Ravi oli esmalt haiglas ja nüüd Schumacheri kodus,» sõnas Damm.

«Ma saan aru, et inimesi huvitab, kuidas Michaelil läheb. Teisest küljest tuleks aru saada, et ta ei võistle enam ja tal on õigus privaatsusele. Ta tõmbas ka sportlaskarjääri ajal selge joone töö- ja eraelu vahele. Te ei kuule mind ütlemas, et ma teen avalduse ja annan vastused kõikidele õhus rippuvatele küsimustele. Vastupidi, iga avaldus viib uute küsimusteni,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles