Võimas Baruto alustas vabavõitluskarjääri kindla võiduga

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto alistas Peter Aertsi.
Baruto alistas Peter Aertsi. Foto: Ekraanitõmmis

Endine sumoäss Kaido Höövelson tegi täna enda debüüdi vabavõitlejana, kui ta alistas Saitamas peetud MMA-matšis kikkpoksilgenedi Peter Aertsi.

Baruto oli pidevalt matšis aktiivsemaks pooleks ning surus vastase tihtilugu nurka ja kostitas seejärel maha langenud vastast löökidega. Aerts üritas mitmel puhul püstivõitluses lööke teha, kuid endisel sumovõitlejal Barutol õnnestus võistlus ikka maha viia ja seal oli eestlane kindlalt vastasest üle.

Kolmes kolme minuti pikkuses raundis ei saanudki legendaarne Aerts eestlasele korralikult vastu ja kohtunikud kuulutasid eestlase kindlaks võitjaks.

Matši eel kirjutati, et eestlase üheks spetsiaalseks võtteks on «Baruto rong», kus ta tormab suurel kiirusel vastasele otsa ja surub ta nurka nagu kaubarong. See võte tõigi täna eestlasele edu, kui ta mitmel puhul ründas suurel hool Aertsi ning pani vastase niimoodi pikali. Kui püstivõitluses oleks eelis olnud Aertsil, siis Baruto oli edukam just maasvõitluses.

Enne matši:

Höövelson selgitas võistluse kodulehele põgusalt ka oma taktikat. «Tahan alati asju kontrollida. See on minu võitlusstiil. Ma ei taha end vastase järgi sättida, tahan olla agressor.» Oma salarelva Baruto siiski avalikkuse ette ei toonud: «Vaatame, kuidas asjad esimeses raundis kulgevad, milliseid asju vastane teha proovib. Pärast seda näitan, mis mu arsenalis on.»

45-aastane Aerts on karjääri jooksul pidanud 141 kikkpoksi matši, millest võitnud on ta 105, neist omakorda 79 nokaudiga. MMA-reeglitega on Aerts käinud matil kaks korda ja saanud ühe võidu.

Homne Höövelsoni ja Aertsi matš leiab aset võistlusõhtu üheksanda kohtumisena. Kokku on kavas 13 MMA-lahingut. Orienteeruvalt astub Baruto Saitama Super Arenal rahva ette Eesti aja järgi pärast keskpäeva.

Vaata tänast võistluskava Rizinffi kodulehelt.

Vaata esimese võistluspäeva tulemusi.

Rizin Fighting World Grand-Prix Saitama 3 days

*Aasta viimastel päevadel Jaapanis peetav MMA-võistlus on kuulunud mitme nime ja organisatsiooni alla.

*Kuulsamaks võib neist pidada Pride'i, mis oli omal ajal väga menukas sari ja konkureeris ka Ühendriikidest alguse saanud UFCga. Lõpuks ostis UFC Pride’i ära.

*Tänavu korraldab Saitama Super Arenal võistlust Rizin Fighting Federation, mille asutas Pride'i endine juht Nobuyuki Sakakibara.

*Kuni 36 500 inimest mahutav võistlusareen on võõrustanud muuhulgas ka Madonna ja Lady Gaga kontserte ning 2014. aasta iluuisutamise MMi. Hall on korvpalliklubi Saitama Broncos kodu.

*Sportlik vabavõitlus ehk MMA on võitlussport (inglise keeles Mixed Martial Arts), mis ühendab endas kolm olümpiaala – poks, maadlus, judo – ja teised kahevõitlusalad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles