Sundby võttis oodatud võidu, eestlased kaotasid enam kui kuue minutiga

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Johnsrud Sundby.
Martin Johnsrud Sundby. Foto: SCANPIX

Murdmaasuusatamise MK-sarja pikim suusatuur Tour de Ski jätkus Šveitsis Lenzerheides ühisstardist klassikasõitudega. Kui naiste seas said norralannad kolmikvõidu, siis meeste 30 km sõidus kuulus neile koguni neli esimest kohta. Eestlased oodatult kõrges mängus kaasa ei löönud.

Kiireim oli Martin Johnsrud Sundby, kes edestas Petter Northugi 34,6 sekundiga. Järgnesid Didrik Tönseth (+35,1) ja Sjur Röthe (+35,6). Parim mitte-norralane oli kasahh Aleksei Poltaranin (+36,8), kes treenib Mati Alaveri ja Andrus Veerpalu juhendamisel.

Eestlased Karel Tammjärv (+6.27,8) ja Raido Ränkel (+6.35,2) olid suurema osa sõidust paarisrakendina koos ja lõpetasid vastavalt 60. ja 61. kohaga. Kokku jõudis finišisse 82 sportlast. Sprinterid Peeter Kümmel ja Marko Kilp täna starti ei tulnud.

Sundby tõusis ka Tour de Ski liidriks ja edestab nüüd Northugi ühe minuti ja 18 sekundiga. Homme on kavas lühikesed vabatehnikas jälitussõidud.

Eile peeti Tour de Ski avaetapina vabatehnikasprint, kus eestlastest keegi ajasõidust edasi veerandfinaali ei pääsenud. Meestest võidutses itaallane Federico Pellegrino ja naistest norralanna Maiken Caspersen Falla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles