NBA drafti esimene valik on ühe korvi eest teeninud keskmiselt üle poole miljoni

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greg Odenit (nr. 52) on tabanus järjekordne vigastus.
Greg Odenit (nr. 52) on tabanus järjekordne vigastus. Foto: SCANPIX

2007. aasta korvpalliliiga NBA drafti esimene valik Greg Oden on suurema osa oma NBA karjäärist veetnud erinevaid vigastusi ravides ning seetõttu pole ta väga palju saanud väljakul viibida.

Nüüd arvutati välja, et Portland Trail Blazers on selle aja jooksul oma keskmängijale maksnud ühe korvi eest 50 000 USA dollarit (umbes 570 000 Eesti krooni). Täpsemalt välja arvutatdes on Odeni üks punkt klubile maksma läinud 24 968 USA dollarit (umbes 285 000 Eesti krooni), kirjutab Huffington Post.

Kui võrrelda Odenit näiteks Kobe Bryantiga, siis Odeni üks punkt on Bryanti omast 18 124 USA dollarit (umbes 206 000 Eesti krooni) kallim.

Senise NBA karjääri jooksul on Oden kaasa teinud 82 põhihooaja kohtumist (teatavasti peab üks klubi nii palju mänge ühel hooajal – toim.) ning visanud keskmiselt 9,4 punkti. Paly-off’ides on tema saagiks jäänud kuus mängu ja keskmiselt 5 punkti.

Kui Portland Trail Blazers valis 2007. aasta draftis Odeni esimesena, siis teatavasti oli toona teiseks valikuks suvisel MMil säranud ning Oklahoma City Thunderi tähtmängija Kevin Durant.

Durant on samal ajal pidanud 247 põhihooaja kohtumist ning selle aja jooksul keskmiselt visanud 25,4 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles