Vene rikkuri kärsitus tõestab, et raha ei tähenda alati edu

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Prohhorov.
Mihhail Prohhorov. Foto: Seth Wenig/AP

Kui panna kokku Venemaa miljardärid ja sport, juhtub alati midagi põnevat. Ükskõik, kas see tähendab head või halba. 2002. aastast Roman Abramovitši omanduses olev Londoni Chelsea on kulutuste poolest olnud üks jalgpallimaailma huvitavamaid klubisid, ja kuigi rahasummad võivad tunduda arutult suured, on edu tiitlivõitude näol ikkagi järgnenud. Ja ehkki käesolev hooaeg on juba ebaõnnestunud, on Chelsea koosseis piisavalt tugev, et pärast suvepuhkust taas Inglismaa tipus tagasi olla.

Abramovitši võitluskaaslane Mihhail Prohhorov lootis 2010. aastal korvpalliliiga NBA klubi Brooklyn (toona New Jersey – toim) Netsi ostes sama teha, aga tulemused on olnud täiesti katastroofilised. Paari aasta jooksul tehti rohkelt kärsituid vahetustehinguid, mis pidid tooma lühiajalist kasu, kuid tiitlist ja isegi finaalikohast jäädi kaugele. Sel hooajal on liigas langetud nõrgukeste sekka ja Prohhorovil sai mõõt täis – pühapäeva õhtul jäid ametist ilma peatreener Lionel Hollins ja peamänedžer Billy King.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles