Inglismaa kõrgliigaklubi kapten: pidime uue peatreeneri nime guugeldama

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashley Williams (vasakul).
Ashley Williams (vasakul). Foto: SCANPIX

Inglismaa kõrgliigas mängiva Walesi jalgpalliklubi Swansea City tänavune käekäik on olnud kehvapoolne, sest ehkki eile võideti 22. vooru kohtumises kodus 1:0 Watfordi, on meeskond tabelis endiselt kõigest 17. kohal, väljalangemistsoonist punkti kaugusel.

Detsembris lahkus ametist senine peatreener Garry Monk, kes tüüris meeskonna eelmisel hooajal kõrgele 8. kohal, ning tema koha võttis üle senine abitreener Alan Curtis. Kui 7. jaanuaril andis klubi teada, et Curtis jätkab peatreenerina hooaja lõpuni, siis juba 18. jaanuaril teatati Francesco Guidolini palkamisest.

Seejuures ei ole Swansea suutnud jätkuvalt anda selget vastust küsimusele, kas ametlikult on edaspidi peatreener Guidolin, Curtis või hoopis mõlemad - ühed allikad räägivad sel teemal ühte, teised teist. Eilset mängu vaatas äsja Albionile saabunud Guidolin tribüünilt, väljaku ääres juhendas meeskond Curtis. BBC andmetel on edaspidi algkoosseisu valikul viimane sõna siiski Guidolinil, ent samas ei valda mees (veel) korralikul tasemel inglise keeltki...

Niisugune olukord tekitab segadust ka mängijates, seda enam, et Guidolin on Inglismaal tundmatu suurus. Kodumaal Itaalias on mees end tõestanud võimeka juhendajana, viies Udinese käesoleva kümnendi alguses kolmel järjestikusel aastal Itaalia kõrgliigas neljandaks, kolmandaks ja viiendaks, kuid Inglismaal treenerina töötamise kogemust tal pole.

Eilses kohtumises võiduvärava löönud keskkaitsjast kapten Ashley Williams tunnistas, et temalgi polnud aimu, kellega uue juhendaja näol tegemist on. «Kuulsime uudist pühapäeval ja loomulikult tormasid kõik kohe uut meest guugeldama, et teada saada, kellega tegu,» lausus Williams Sky Sportsile. «Aga tundub, et ta on päris palju asju saavutanud, ning hea, et ta sai juba esimest korda meie mängu vaadata. Uue treeneri leidmine andis kõigile positiivse tõuke ning üritasime talle ja publikule näidata, milleks me võimelised oleme,» lisas Williams.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles