Hannes Võrno: EOKs toimuv on tegelikult inimeste omavahelise suhtlemise probleem

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Võrno
Hannes Võrno Foto: Erik Prozes

Endine riigikogulane ja reservohvitser Hannes Võrno rääkis ETV saates «Pealtnägija», miks ta on otsustanud kandideerida Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendiks, vahendab ERR Sport.

«Ma ei ole seda kuskil vadranud, aga ma olen seda mõtet enda peas mõtelnud ja mitte sellisel põhjusel, et mind huvitaks väga mingi särav ametikoht, vaid pigem see, et ma olen näinud ära need probleemid ja kuulnud ja saanud aru, mis on sellises institutsioonis nagu sport või olümpialiikumine vildakas. […] Ja see tähendab seda, et me räägime, kuidas mingid alaliidud tülitsevad ja kuidas mingisugused juhtorganid ei saa omavahel läbi või vastupidi, raha jagatakse valesti või ebaõiglaselt, siis minu hinnangul on see tegelikult inimeste omavahelise suhtlemise probleem,» põhjendas Võrno otsust EOK presidendiks kandideerida.

Intervjueerija Rasmus Kagge küsis Võrnolt ka seda, kuidas ta kavatseb hakkama saada sellega, et tal puuduvad tihedad sidemed spordi tagatubades. «Kuna mul on ideaal saavutada selle läbi rahu ja kontakt, siis on see ka väga lihtne, miks ma ei võta endale eesmärgiks käia lobistamas ka tagatubades ja tegelemas endale häälte püüdmisega,» vastas Võrno.

«Sest ühel hetkel tekib olukord, kus seal saalis istuvad inimesed, kes annavad oma häält ja kes otsustavad valimistel, kes võidab ja kes jääb oma häältest ilma... siis ühel hetkel võib olla, et sa oled selle inimesega kokku leppinud, aga peab alla neelama kibeda pilli, et ta on sind reetnud. Seetõttu on need kokkulepped alati väga keerulised ja need suhted, mis pärast seda järgnevad, on väga keerulised.»

Lisaks nimetas Võrno otsust kandideerida väga isiklikuks ja tõsiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles