Blatteri süüasjus ilmnes uusi detaile

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepp Blatter
Sepp Blatter Foto: SCANPIX

Šveitsi prokuratuuri väitel ilmnes ametist eemaldatud FIFA presidendi Sepp Blatteri kohta uut ja vajalikku informatsiooni.

79-aastasele Blatterile määrati mõne aja eest kaheksa-aastane jalgpallis tegutsemise keeld, sest 2011. aastal kandis ta Michel Platini pangakontole umbes 1,8 miljonit eurot, vahendab BBC.

«Šveitsi peaprokuröri kontorisse laekus väärtuslikku informatsiooni, mis võib uurimise seisukohast osutuda väga suureks abiks,» lausus prokuratuuri esindaja.

Väidetavalt käib jutt 2005. aastal sõlmitud teleõiguste müügilepingust, mis oli toona FIFAle igati ebasoodne. Lepingu teiseks pooleks oli endine Põhja- ja Kesk-Ameerika ning Kariibi mere jalgpalliliidu president Jack Warner.

Blatter on seni kõik süüdistused tagasi lükanud ja otsused edasi kaebanud. FIFA eetikakomisjon soovib tema karistust pikendada aga eluaegse jalgpallis tegutsemise keeluga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles