Seitse meeskonda kindlustasid korvpalli EMi edasipääsu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmo Kriisa võitluses Makedoonia vastu.
Valmo Kriisa võitluses Makedoonia vastu. Foto: AFP / Scanpix

Laupäeval lõppenud 2009. aasta korvpalli EM-i valikturniiri alagrupivooru järel kindlustasid edasipääsu alagruppide võitjad Serbia, Makedoonia, Türgi ja Suurbritannia. Samuti jõuavad finaalturniirile Läti, Iisrael ja Bulgaaria.

Juba varem olid koha taganud eelmise EM-i seitse paremat ehk Venemaa, Hispaania, Leedu, Kreeka, Saksamaa, Horvaatia ja Sloveenia. Korraldaja Poola pääses valitute sekka ilma kvalifikatsioonimängudeta.

Lisamängudel on kuus meeskonda Prantsusmaa, Bosnia ja Hertsegoviina, Itaalia, Portugal, Soome ja Belgia.

Meeskonnad paigutatakse kahte kolmeliikmelisse alagruppi, mille võitjad kohtuvad otsustavas mängus pääsu eest finaalturniirile.

Ukraina, Ungari, Tšehhi ja Eesti hakkavad pidama väljalangemismänge A-divisjonist. Kõrgemasse seltskonda jäävad püsima kaks meeskonda ning välja kukub samuti kaks.

Kvalifikatsiooniturniiri viimases voorus oli tuliseim lahing play-off-piletite eest Iisraeli meeskonnal, kes võitid D-grupis Tšehhit 98:61. Samal ajal pidid nad lootma, et Türgi suudab võõrsil alistada Prantsusmaa. Alagrupi liidrile Türgile kuuluski võit 80:78. Sellised tulemused tõstsid Iisraeli otse finaalturniirile ja jätsid prantslased esimesena lisavalikturniirile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles