Rock peab ise võitma ja ootama konkurentide kingitusi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallo Allingu (mustas) võitleb Benfica kogenud palluri Elvis Evoraga.
Vallo Allingu (mustas) võitleb Benfica kogenud palluri Elvis Evoraga. Foto: fiba

Selles, et Tartu Rocki korvpallimeeskond sai eurosarjas järjekordse kaotuse, pole midagi imelikku – kahe viimase hooaja jooksul peetud kaheksast mängust on võidetud vaid üks.



Seega räägib statistika selgelt tartlaste kahjuks. Pärast EuroCupi sarja nelja tugevama finaalturniiril osalemist 2008. aasta kevadel pole nad Euroopas edu saavutanud. Aasta hiljem saadi hooaja peale kolm võitu ja viis kaotust ning lepiti alagrupiturniiriga, mullu saadi aga tabelisse viie kaotuse kõrvale üks hädine võit. Loomulikult ei taganud see alagrupist edasipääsu.

Mõistagi pole vana ja ebameeldiv statistika tänavuse hooaja kesise alguse kohta mingi õigustus – paraku on fakt, et EuroChallenge’i sarja alagrupiturniiri esimese ringi järel laiutab Rocki võitude real rasvane null. Viimati jäädi teisipäeva hilisõhtul võõrsil alla Lissaboni Benficale 74:80.

Rock oli liiga pehme

Rocki peatreener Indrek Visnapuu möönis, et edasipääsuks ei pruugi enam piisata vaid iseenda heast mängust, ent lootusi pole maha maetud. Seega kavatseb ta senist kurba seeriat murda ja vähemalt kodus võidulainele kerkida.

Ta märkis, et esimeses ringis mängiti kodus vaid grupi selge soosiku Sofia Lukoliga, kahe jõukohasema vastasega, Benfica ja Luganoga,  kohtuti võõrsil – seega võib grupis teiseks tõusmiseks piisata ka peakonkurentide kodus alistamisest. Tõsi, võita tuleb suurema vahega, kui ise võõrsil kaotati.

Loota tuleb ka konkurentide abile ja siin usub Visnapuu, et mängud lõppevad eestlaste jaoks just nii nagu vaja: vaevalt keegi Sofiale vastu saab, praegu teisel kohal olev Benfica ei tohiks aga Šveitsis võita. «Kui mängime ise korralikult, on kõik viimase vooru Sofia ja Lugano mängu otsustada,» nentis Visnapuu.

Kuid miks Rock üldse nii raskesse seisu sattus? Eriti veel olukorras, kus Visnapuu hinnangul on mängitud päris head korvpalli. Peamiselt kehtib peatreeneri hinnang siiski kahe esimese mängu kohta. Teisipäevane kaotus Benficale tuli märksa kesisema esituse tõttu ja oli ka meeskonnale endale halb üllatus.

«Esimesel poolajal olime ise liiga pehmed. Korvi all lendasime iga puudutuse peale minema ja vastased said jalad maas visates palle korvi saata,» tõdes Visnapuu ega osanud hoolealuste sellist olekut seletada muu kui mängu hilise algusega.

Liidrid tegutsesid kesiselt

Pall visati mängu Eesti aja järgi alles kell 23. «Samas ei pruugi see paika pidada, teisel poolajal mängisime ju hästi. Tegelikult rääkisime enne mängu, et peame tegutsema esimestest minutitest alates agressiivselt – olime ju palju nooremad.»

Kuigi Rock oli vahepeal juba 15-punktilises kaotusseisus, suudeti viimasel minutil korraks isegi juhtima pääseda. Paraku lõppes just siis ramm ja peamiselt ameeriklastele toetunud Portugali klubi noppis võidu.

Taas kord lõi Rocki mängus välja liidri puudumine. Eelduste poolest sellesse rolli sobivad Giorgi Tsintsadze ja Janar Talts tegutsesid kesiselt. Visnapuu sõnul ei saa aga kellestki vägisi liidrit tekitada, selline mees peab ise kollektiivist välja kasvama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles