Froome: olen Rahvusvahelist Jalgratta Liitu tehnoloogilise dopingu eest hoiatanud

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome
Chris Froome Foto: SCANPIX

Kahekordne Tour de France'i võitja Chris Froome sõnas, et on proovinud Rahvusvahelise Jalgratta Liidu (UCI) tähelepanu suunata tehnoloogilisele dopingule.

Paar päeva tagasi kinnitati, et Belgia naisrattur Femke Van den Driessche kasutas cyclo-crossi MMi U23 vanuseklassi sõidus oma sõiduvahendil mootori abi. Den Driessche lausus, et on süütu ja tegemist ei olnud tema rattaga. Chris Froom sõnas, et on kuulujutte mootorite kasutamisest kuulnud varemgi ja on UCI'ga proovinud sel teemal tõsisemalt arutleda, vahendab Eurosport.

«See teema on minus muret tekitanud juba pikemat aega,» sõnas Froome. «Olen selle teema püstitanud ka Rahvusvahelises Jalgratta Liidus, kus soovitasin rataste kontrolli karmistada.» UCI on lubanud tehnoloogilisele dopingu rohkem tähelepanu pöörata ja kontrolli suurendada. 

«Loodan siiralt, et nad võtavad seda teemat tõsiselt ja reaalselt suurendavad kontrollitavate jalgrataste arvu ka tippvõistlustel,» ütles Froome. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles